Wederom bezoekersrecord in 2019 voor Steendrukmuseum

Foto: Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard breekt wederom hun bezoekersrecord. In 2019 heeft het museum ruim 7500 bezoekers mogen verwelkomen. Hiermee is het laatste record van 2018 alweer verbroken. Toen kwamen er 7200 bezoekers.

Het succes is vooral te danken aan de succesvolle exposities over de kunstenaar Leo Gestel en rondom het thema 100 jaar Vrouwenkiesrecht. Deze expositie ‘Vrouwen in zicht, op weg naar gelijke rechten!’ is nog tot en met 23 februari te bezoeken. Daarnaast trokken de vele activiteiten, zoals de workshops, lezingen en het Litho XXL project met Beeldenstorm/Daglicht veel bezoekers.

In 2020 staan diverse activiteiten op het programma. Op zaterdag 2 februari organiseert het Nederlands Steendrukmuseum in samenwerking met Art Dumay een Kunst en Curiosa dag van 13.00 uur tot 17.00 uur. De entree voor het museum en het laten beoordelen van maximaal drie items, kost 4 euro.

Verder wordt een grote expositie georganiseerd over de beroemde Art Nouveau kunstenaar Alphonse Mucha en staat er een kunstpresentatie rondom de hightech lithografie in samenwerking met ArteZ, NXP en ASML op de planning.

Steendruk en lithografie

Het Nederlands Steendrukmuseum neemt je mee in het ontstaan en ontwikkeling van de steendruk en lithografie. Alois Senefelder ontdekt dat in 1798. Hij brengt daarmee de wereld de ultieme techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Vanaf 1837 kan dat ook in kleur. Deze ontdekking is nog steeds springlevend. De hedendaagse offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl