Steendrukmuseum Valkenswaard trekt recordaantal bezoekers in 2018

Foto: Steendrukmuseum

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard heeft een ‘topjaar’ gehad. Met maar liefst 7.200 bezoekers in 2018 is dat een nieuw record.

Dat is ruim 30 procent meer dan het jaar ervoor. In de ruim zeventien jaar dat het museum bestaat, hebben nog nooit zoveel mensen een bezoek gebracht aan het museum.

Volgens het Steendrukmuseum is het succes vooral te danken aan de twee tentoonstellingen Natuurgetrouw Getekend: de mooiste prenten van Theo van Hoytema (1863-1917) en Uitgelicht!: kunst in de Philips-reclame. Deze laatste expositie is nog tot 20 januari 2019 te bezichtigen. Daarnaast heeft het museum gekozen voor een nieuwe huisstijl en marketingstrategie. Daar zijn ze in 2017 mee gestart.

Tekst gaat verder onder de foto

SteendrukmuseumSteendruk en lithografie

Het Nederlands Steendrukmuseum neemt je mee in het ontstaan en ontwikkeling van de steendruk en lithografie. Alois Senefelder ontdekt dat in 1798. Hij brengt daarmee de wereld de ultieme techniek om snel, massaal en voordelig afbeeldingen te maken. Vanaf 1837 kan dat ook in kleur.
Deze ontdekking is nog steeds springlevend. De hedendaagse offsetdruk en zelfs de microchip waren er zonder deze uitvinding niet gekomen.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF