Opnieuw arrestaties vanwege betrokkenheid bij drugslab waar Valkenswaardse man omkwam

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Er zijn opnieuw vier mannen aangehouden die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie. Met onder meer een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel. Hier werden op 29 januari drie dode mannen aangetroffen, waarvan een 25-jarige Valkenswaardenaar.

Dinsdagochtend zijn vier mannen aangehouden die worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie. Die zou zich onder meer bezighouden met de grootschalige productie en handel in synthetische drugs. Ook is een 18-jarige jongeman bij de actie opgepakt die zich verzette bij de arrestatie van zijn vader. Eerder zijn in verband met dit onderzoek al twaalf verdachten gearresteerd. Daarvan zitten er nog acht vast. Vanmorgen zijn een 62-jarige man uit Culemborg, een 59-jarige man uit Geffen en drie mannen uit Tiel (respectievelijk 18, 37 en 38 jaar) aangehouden. Er zijn vier woningen en drie auto- en garagebedrijven doorzocht.

Door uitgebreid en intensief rechercheonderzoek kregen politie en Openbaar Ministerie zicht op een criminele drugsorganisatie die zich onder meer bezig zou houden met het produceren van synthetische drugs. Dit gebeurde in drugslabs die werden ontdekt in Hechtel-Eksel (België) en Esch. Ook is een opslaglocatie in Rilland opgerold. Met de arrestaties van vandaag komt het totaal aantal verdachten op zeventien.

Dode Valkenswaardse man

Op dinsdag 29 januari 2019 is in Hechtel-Eksel een drugslab met drie dode mannen aangetroffen. Die zouden daar als laborant aan het werk zijn geweest. Het drietal had kennelijk teveel koolmonoxide binnengekregen en is ze fataal geworden. De slachtoffers van 22, 23 en 25 jaar kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard. In Bureau Brabant en Opsporing Verzocht is aandacht aan deze zaak besteed.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl