Twee aanhoudingen vanwege betrokkenheid drugslab waar Valkenswaardse man omkwam

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Twee mannen (22 en 35 jaar) uit Eindhoven zijn dinsdagochtend aangehouden op de verdenking van betrokkenheid bij een drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel. Daar zijn op dinsdag 29 januari 2019 drie mannen dood aangetroffen, waaronder een uit Valkenswaard.

De slachtoffers werkten kennelijk in dat laboratorium en werden blootgesteld aan giftige dampen. De Brabantse politie verricht onderzoek omdat er aanwijzingen zijn dat leden van de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor dit drugslab vanuit deze provincie opereren.

De politie in Eindhoven kreeg op 29 januari een telefoontje binnen waarin gemeld werd dat op een locatie in Hechtel-Eksel een lab uit de hand was gelopen en dat er drie doden zouden zijn. Hierop ging de Belgische politie poolshoogte nemen en trof inderdaad drie dode mannen aan. Een van die mannen is afkomstig uit Valkenswaard.

Koolmonoxide

Het drietal had kennelijk tijdens hun verblijf koolmonoxide binnengekregen dat hen fataal is geworden. De slachtoffers van 22, 23 en 25 jaar kwamen uit Eindhoven en Valkenswaard.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF