Paragnost Derek Ogilvie laat in De Hofnar de geesten spreken

Foto: Derek Ogilvie

De meeste mensen kennen Derek Ogilvie als één van de beroemdste mediums in ons land. Op 1 november staat hij met zijn show The Reunited Tour in Theater De Hofnar in Valkenswaard. “Ik ben dol op optreden in Nederland.”

Tijdens de show krijgt je van Ogilvie wat je verwacht. “Ik denk dat de meeste mensen naar een show komen omdat zij op zoek zijn naar een bericht van een overleden dierbare of omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn naar wat ik doe”, vertelt hij. “Deze keer verschijn ik in kleinere theaters omdat ik meer contact wil maken met het publiek.” Elk jaar is de Schotse spiritist op tour in Nederland, maar nog nooit kwam hij naar Valkenswaard. “Ik ben dus erg blij om te kunnen verschijnen in De Hofnar tijdens de aankomende The Reunited Tour.”

Door in kleinere theaters op te treden, verwacht Ogilvie dat hij meer mensen de kans kan geven op een reading. “Natuurlijk kan ik niet van tevoren voorspellen met wie ik in contact zal komen omdat de geesten uiteindelijk de baas zijn, maar ik doe natuurlijk altijd mijn best om zoveel mogelijk mensen te verbinden met degenen die zij hebben liefgehad en verloren.”

Derek Ogilvie - Derek Ogilvie

Jarenlang was het medium een kijkcijferkanon op RTL4. Zijn eerste televisieoptreden was Baby’s Wil is Wet was in 2007. Door het succes van deze televisieserie maakte Ogilvie door de jaren heen nog vele andere tv-shows en toerde hij door het hele land met zijn theatershows. Ondanks dat hij al een paar jaar niet op televisie te zien is geweest, gaat hij nog steeds door met zijn theatershows. “Ik ben dol op optreden in Nederland omdat het publiek hier altijd erg gastvrij is”, vertelt hij. “Het theater is daarbij echt een plek waar ik mijzelf kan zijn en waar mensen mijn echte persoonlijkheid kunnen ervaren.”

Volgens Ogilvie zie je op tv lang niet alles van wat hij doet. “Voor mensen in het theater zijn deze details vaak van enorm belang. Tijdens een liveshow kom ik ook graag in het publiek en loop ik rond door de zaal. Natuurlijk zijn er emotionele momenten wanneer iemand een overleden dierbare herkent aan mijn berichten of details, maar vaak wordt er ook gelachen en is de sfeer luchtig.”

Sceptici

Het blijft een fragiel wereldje waarin Ogilvie zich begeeft. Lang niet iedereen is overtuigd van zijn kunnen. Hij gaat eenvoudig om met sceptici in het publiek. “Het is heel gebruikelijk dat er sceptische mensen in het publiek zitten, dit zijn vaak mensen die door partners of vrienden naar mijn show zijn meegenomen”, zegt hij. “Velen komen naderhand naar mij toe en geven aan dat ze door mijn show zijn geraakt en dat ze niet langer sceptisch zijn of op zijn minst overwegen hun mening bij te stellen. Maar het komt natuurlijk ook voor dat mensen weer vertrekken met dezelfde mening.

Meer informatie over The Reunited Tour van Derek Ogilvie vind je op de website van De Hofnar.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl