Oktober bij De Hofnar: docu over Bloemencorso en ook voor kinderen wat wils

Foto: Valkenswaard Nieuws

Vanaf vandaag krijg jij iedere eerste dag van de maand te horen wat er de komende vier weken in theater De Hofnar afspeelt. Klik HIER voor het volledige overzicht van de komende theatervoorstellingen.

Er wordt in oktober een grote variatie aan voorstellingen getoond. Op de 4de bijvoorbeeld. Dan gaat de documentaire over het Bloemencorso in première. Het Corso Valkenswaard is een event dat al 75 jaar vele enthousiaste inwoners met elkaar verbindt.
De 36-jarige Maarten Moonen heeft in opdracht van het Bloemencorso een documentaire gemaakt over de verhalen achter de corso, verhalen over de bouwers en het velen werk wat er achter schuil gaat. Meer daarover lees je hier: Documentaire over corsobouwers: ‘Dit verhaal moet verteld worden’

Begijn le Bleu

Comedian, cabaretier, absurdist, typetje of theatermaker? Begijn le Bleu is niet te vangen, maar de liefhebber weet waarom je deze show niet mag missen. Eens in de paar jaar is paradijsvogel Begijn op de Nederlandse podia te zien en daar verheugen velen zich op. Er valt dus zeker ook wat te lachen bij De Hofnar, deze oktober.
In zijn nieuwe show ‘Toch Bedankt’ komt Begijn tot de conclusie dat hij de wereld niet kan redden. Daarom begint Begijn maar bij zichzelf. Hij ontdekt hoe we pertinent willen vasthouden aan sommige dingen en hoe dat onvermijdelijk veel humoristische situaties oplevert. Grappig en relativerend.

Dialect Zògezééd

Het dialect is een uniek onderdeel van ons culturele erfgoed en jammer genoeg gaan er steeds meer Brabantse dialecten verloren. Het programma van zondag 27 oktober zal bestaan uit een optreden van Tonprater Jan Strik en na de pauze zal de muziekgroep ’t Kumt Vaneiges een optreden verzorgen bestaande uit populaire Nederlandstalige liedjes uit de jaren ‘50 en ‘60 tot heden. De Valkenswaardse Lex Janssen praat het geheel aan elkaar. Deze 19de editie belooft weer een echte Dialect Zogezééd middag te worden.

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl