Paardenmekka Tops in Valkenswaard klaar voor nieuw seizoen

Foto: YouTube LonginesGlobalChampionsTour

Het vierde seizoen bij Tops International Arena in Valkenswaard gaat van start. In totaal vinden er dit jaar zes evenementen plaats. De animo voor de wedstrijden op het schitterende complex van Tops International Arena groeit elk jaar en de organisatie geeft iedereen graag een kans om deel te kunnen nemen.

Onlangs is Jan Tops, de man achter de Tops International Arena, uitgeroepen tot Paardensportman van het Jaar 2018. Tops is daarbij geprezen om zijn innovatieve denken en doen, maar ook vanwege de schitterende accommodatie die hij aan de Maastrichterweg in Valkenswaard heeft gerealiseerd. Een soort van epicentrum van de hippische sport waaromheen zich vele ruiters en stallen hebben gevestigd en waar top evenementen georganiseerd worden.

Het eerste event wordt dit jaar gehouden van maandag 6 tot en met woensdag 8 mei. Dan zijn de mooie stallen van Tops voor het eerst weer door honderden internationale ruiters en paarden in gebruik genomen. Het evenement biedt iedere dag wedstrijden voor 5-6-7-jarige paarden en small, medium en big tour wedstrijden in het 1* (1.10-1.35m) en 2* event (1.35 – 1.45m). Grote en (nog) kleine namen zullen dan elke dag aan de start verschijnen in de twee grote pistes aan de Maastrichterweg.

Een speciale ervaring voor elke toekomstige kampioen, of het nou een twee- of viervoeter is. Vorig jaar behoorden Scott Brash, Bertram Allen en Gregory Wathelet tot de winnaars. Maar ook Harrie Smolders, Daniel Deusser, Alberto Zorzi, en vele andere topruiters zijn elk jaar in Valkenswaard te vinden.

Een hele belevenis

Naast de vele mooie sport biedt Tops International Arena op de ‘Place du Concours’ tal van leuke winkeltjes en kan het publiek genieten van een hapje en een drankje. Het hele terrein gonst van activiteiten, er is muziek en entertainment en er zijn gezellige winkeltjes. Een kaartje kost slechts 5 euro en parkeren is gratis.

Check de volledige agenda HIER.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF