Dit moet je weten over carnaval in gemeente Valkenswaard

Foto: Facebook - Striepersgatse Optocht

Carnaval is van start. In gemeente Valkenswaard zitten we niet stil en kun je genieten van verschillende optochten en activiteiten. Wij zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje.

Opening carnaval

Op zaterdag 2 maart wordt om 15.11 uur het Valkenswaardse carnaval geopend op het bordes van het gemeentehuis aan de Hofnar 15. Burgemeester drs. A. Ederveen draagt daar officieel de sleutel over aan de drie Prinsen in de gemeente Valkenswaard: Prins Erik d’un Urste van Striepersgat (Valkenswaard), Prinses Linda van Brouwersgat (Dommelen) en Prins Peter d’un Urste van Mulkgat (Borkel en Schaft).

Optocht Valkenswaard

De grote optocht van Valkenswaard vindt plaats op carnavalszondag. De optocht zal beginnen om 14:30 uur.

In verband met de carnavalsoptocht gelden van 11.00 tot 17.30 uur diverse verkeersmaatregelen. De volgende straten worden voor alle verkeer gesloten (voetgangers uitgezonderd): Wilhelminapark, Emmalaan, Maastrichterweg (tussen Emmalaan en Markt), Peperstraat (tussen Markt en Maastrichterweg) Markt, Eindhovenseweg/N69 (tussen Dommelseweg en Valkenierstraat), Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-zuid, Frans van Beststraat, Leenderweg (tussen Europalaan en Markt).

Het doorgaande verkeer zal bij de invalswegen verzocht worden de ANWB-bebording te volgen omdat het centrum is afgesloten.

Optocht Dommelen

De optocht van Dommelen vindt plaats op carnavalsmaandag. Deze optocht zal beginnen om 14:30 uur.

In verband met de carnavalsoptocht in Dommelen, zullen de volgende straten afgesloten zijn voor het verkeer: Dommelstraat, Bergstraat tot Brouwerijdreef, Groenstraat, Hyacinthlaan, gedeelte Crocuslaan, en het Martinusplein. Voor het doorgaande verkeer is er een omleidingsroute over de Norbertusdreef, Tienendreef en Brouwerijdreef en vice versa ingesteld.

Optocht Borkel en Schaft

De optocht van Borkel en Schaft vindt plaats op carnavalsdinsdag. Deze optocht zal beginnen om 14:11 uur.

In verband met de carnavalsoptocht in Borkel, zullen op dinsdag 5 maart tussen 12.00 en 16.30 uur enkele straten die aan het optochtparcours grenzen, afgesloten zijn. De optocht begint aan de Schafterekker en volgt de route: Schafterekker, Dorpsstraat, Sportparkdreef, Sportstraat, Dorpsstraat en eindigt op het Mgr. Kuijpersplein. Voor het doorgaande verkeer is er een omleidingsroute over de Bruggerdijk en Peedijk en vice versa ingesteld.

Carnavalskermis

Van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart zal op het marktplein in Valkenswaard de jaarlijkse carnavalskermis opgesteld worden. De openingstijden van de kermis zijn vrijdag van 19.00 tot 01.00 uur, zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur en zondag tot en met dinsdag van 13.00 tot 00.30 uur.

Zwembad De Wedert

In de carnavalsvakantie van 2 tot en met 10 maart zijn de openingstijden gewijzigd voor vrij zwemmen in het binnenbad. Je vindt de openingstijden op www.valkenswaard.nl/sport. Je kunt ook bellen naar nummer (040) 2083555, of mailen naar [email protected].

Gemeentehuis tijdens carnaval

In verband met carnaval vervalt de avondopenstelling van het gemeentehuis op maandag 4 maart. Het gemeentehuis is die dag tot 17.00 uur open voor publiek. Op dinsdag 5 maart is het gemeentehuis gesloten voor het publiek.

Mocht je met het openbaar vervoer willen reizen, let dan op eventueel gewijzigde vervoerstijden. Dat geldt vooral bij de lijnbussen. Voor meer info, check Bravo.nl.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF