Harjan de Wit volgend seizoen trainer bij VV De Valk

Harjan de Wit
Harjan de Wit
Foto: Facebook VV De Valk

Harjan de Wit is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van VV De Valk. Daarmee heeft de club de opvolger gevonden voor de huidige trainer, Ruud van der Rijt, die aan het einde van het seizoen stopt.

De Valk heeft met de in Waalre woonachtige De Wit (47) een overeenstemming bereikt voor de duur van twee seizoenen. Harjan de Wit, afkomstig uit een echte Valkfamilie, is de zoon van Jacques de Wit. Die was onder anderen speler van de Valk en PSV. Daarna werd hij trainer van Club Brugge, Anderlecht en FC Eindhoven. Harjan is de kleinzoon van voormalig voorzitter Harrie de Wit (1941 tot 1956).

Zelf was hij als talentvolle voetballer actief binnen de jeugdopleidingen van De Valk, PSV en FC Eindhoven. Verder speelde hij bij verschillende Belgische clubs waaronder Club Brugge en Royal Antwerp FC. Na zijn actieve spelerscarrière ging hij aan de slag als trainer en werkte bij de jeugdopleidingen van FC Eindhoven en RKC, waar hij met de C1 kampioen van Nederland werd. Vrij recent werkte hij nog bij Willem II.

Als seniorentrainer werkte hij bij Schijndel (Hoofdklasse), Someren (1e -en Hoofdklasse) en Sparta’25 (2e klasse). Naast het hoofdtrainerschap bij De Valk blijft hij zijn huidige werkzaamheden als jeugdscout voor Club Brugge combineren.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF