Gemeente vraagt inwoners vuurwerkafval mee op te ruimen op Nieuwjaarsdag

Het afval dat vorig jaar is verzameld
Het afval dat vorig jaar is verzameld
Foto: Gemeente Valkenswaard

Voor de tweede keer organiseert de gemeente Valkenswaard dit jaar de pilot ‘opruimactie vuurwerkafval’. Hierbij vraagt de gemeente aan alle inwoners om mee te helpen aan het schoonmaken van de buurt, op nieuwjaarsdag.

“Ik roep alle inwoners op: Doe mee aan onze vuurwerkopruimactie”, zegt wethouder Theo Geldens. “Zorg samen met ons voor een schone straat én voorkom vuurwerkongevallen. Als u vuurwerk afsteekt houd dan ook rekening met huisdieren. Dan wordt het een heel ‘schôn’ Nieuwjaar in Valkenswaard.”

De actie wordt georganiseerd vanuit gemeentelijk zwerfvuilprogramma ‘Schoon Valkenswaard’. “We vragen iedereen in onze gemeente om op Nieuwjaarsdag vanaf 12.00 uur mee te helpen het vuurwerkafval op te vegen. Zodat aan het einde van de dag de omgeving mooi, schoon en veilig is. De medewerkers van de gemeente zorgen woensdag 2 januari voor een extra veegronde”, roept de gemeente op.

Tekst gaat verder onder de foto

Vuurwerkafval
De afvalzakken worden overal in de brievenbus gestopt

Vuurwerkafvalzak

Op alle woonadressen in de gemeente Valkenswaard valt binnenkort een brief met een 100 procent gerecyclede vuurwerkafvalzak in de brievenbus. Het ophalen van de (gele)zakken start 2 januari om 8.00 uur en gaat de dagen daarna door tot alle zakken zijn opgehaald.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF