Dit is hoe Ties (9) zijn kampioenschap bij SV Valkenswaard beleefde

Trotse Ties Schrijvers met zijn gouden medaille
Trotse Ties Schrijvers met zijn gouden medaille
Foto: Evert Meijs

Ties Schrijvers (9) van SV Valkenswaard (met de ‘Bosuilen’ als geuzennaam) heeft zichzelf met zijn team tot kampioen gekroond. De club is oprecht trots op dit resultaat.

Het eerste van de teams ’jongens onder de tien’ boekte afgelopen zaterdag een groot succes door het kampioenschap binnen te halen. Voetballer Ties Schrijvers (9), van het Bosuilenteam van assistent-trainer en vader Danny Schrijvers, geniet nog na van deze bloedstollende wedstrijd. Papa Danny: “Ook al hebben we twee van de acht wedstrijden verloren, tóch hebben we de zege binnengehaald.” In deze laatste wedstrijd werd met 7-6 gewonnen.

Met goud door het leven

Het was voor de spelers een spannende wedstrijd die van sommige gezichten was af te lezen. Pas in de laatste seconde van de wedstrijd scoorden De Bosuilen de beslissende goal. “Na dit doelpunt floot de scheidsrechter meteen af”,  aldus Danny. Hij is uiteraard trots op het resultaat van het team en van zijn zoon Ties. “Hij gaf een supergoeie assist, zodat een andere speler een mooie goal kon maken”.

De negenjarige Ties gaat voortaan met een gouden medaille door het leven. “Gekregen van de voorzitter”, zegt Ties. “Hij riep eerst in de kleedkamer dat we moesten opschieten, want in de kantine zou een feestje voor ons zijn.” De jeugd mocht over de tafel lopen als bij een modeshow. Iedereen kreeg een gouden plaque en er werd getrakteerd op een frietje. “En we mochten zélf aangeven welk sausje we wilden en ook het drinken mochten we zelf uitzoeken.”

Het mooiste moment vond hij uiteraard de beslissende goal, die op het allerlaatste moment viel. De familie Schrijvers verdient haar strepen. Naast Ties speelt ook broertje Tijn (7) bij de club, is papa dus assistent-trainer en zorgt mama Brigitte dat de juiste letters op het trainingstenue komen.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF