Nieuwe inwoners Valkenswaard binnenkort officieel verwelkomd

Gemeentehuis Valkenswaard
Gemeentehuis Valkenswaard
Foto: Evert Meijs

Een hele tijd geleden was daar het plan van de PvdA om de landelijke naturalisatiedag voor nieuwe Nederlanders uit te breiden. Ook de nieuwe inwoners van Valkenswaard zouden hierbij jaarlijks kunnen aansluiten. Er lijkt nu schot in de zaak.

Dorus Louwers (PvdA Valkenswaard)

Henk Jonkers, raadslid voor de PvdA in Valkenswaard: “Eerlijk gezegd kwam het initiatief niet van mij, maar van Dorus Louwers uit onze steunfractie”, zegt Jonkers. “Hij borduurde voort op de bijeenkomst voor inwoners die een kind gekregen hebben, dus voor nieuwe bewoners, in De Hofnar. Het initiatief ontstond toen de komst van het aantal statushouders op z’n hoogst was.

In die discussie kwam het idee van Louwers naar voren. Ook in de tijd dat veel nieuwbouw werd gerealiseerd en dus veel nieuwe mensen in Valkenswaard kwamen wonen. “Het zou dan een mooi gemêleerd gezelschap kunnen zijn.”

Initiatief aanvaard

Tijdens deze bijeenkomst zou dan voorlichting gegeven kunnen worden over allerlei activiteiten die er in het dorp zijn. Er zou ook een officieel woordje vanuit de gemeente kunnen komen en er zou verteld kunnen worden over allerlei faciliteiten waarover Valkenswaard beschikt. “Het initiatief is met algemene stemmen in de gemeenteraad aanvaard”, vertelt Jonkers. “Net na de zomervakantie memoreerden we de motie omdat we er al lang niks meer van hadden gehoord”.

Navraag bij de afdeling Communicatie van het gemeentehuis leert dat de organisatie van deze bijeenkomst binnenkort opgestart gaat worden maar dat er tot op dit moment verder nog niets van bekend is.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF