Deze Valkenswaardse kanjers winnen een Vrijwilligerstroffee

Foto: Gemeente Valkenswaard

Voor het vijftiende opeenvolgende jaar reikt de gemeente Valkenswaard de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee uit. Dit gebeurde woensdagavond in Theater De Hofnar. De avond staat in het teken van dank en waardering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor organisaties, verenigingen, buurten en voor individuele inwoners. Hieronder lees je wie de winnaars zijn.

Tijdens deze bijeenkomst ontvangen burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus alle vrijwilligers en zal de burgemeester als voorzitter van de jury ook de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofeeën 2019 uitreiken. Dit jaar is er voor het eerst zowel een individuele prijs als een groepsprijs. De vier categorieën waarin de trofeeën worden verdeeld zijn: Sport, Zorg en Onderwijs, Cultuur en Natuur en Buurt en Wijk.

Dit jaar zijn de winnaars: in categorie Sport (individueel): Henry en Marij Kox, in categorie Sport (groepen): de trainers, Ton, Kees en Hans, van het G-team van SV Valkenswaard, in categorie Zorg en Onderwijs (individueel):Toon van Daal, in categorie Zorg en Onderwijs (groepen):Stichting Leergeld Valkenswaard,  in categorie Cultuur en Natuur (individueel): Roy van Zon, in categorie Cultuur en Natuur (groepen): DorpsInitiatief Borkel en Schaft, in categorie Buurt en Wijk (individueel): Riks Werts en Ted van Hout en tot slot in categorie Buurt en Wijk (groepen): het Sinterklaashuis Valkenswaard.

Motivatie jury

Henrie en Marij Kox, categorie Sport, individueel:

Henrie en Marij zetten zich al tien jaar lang in voor de Harleydag Valkenswaard, tegenwoordig de American Biker Day. Met een niet aflatend enthousiasme zochten zij naar standhouders voor de bikersmarkt. En die vonden ze! Marij ontwierp meerdere malen de pin en de poster en kwam met goede ideeën voor het entertainment en kinderactiviteiten op die dag. Henry vond  elk jaar opnieuw de leukste bands die de live muziek op die dag verzorgden. Op de dag zelf zijn zij altijd al ‘s morgens vanaf 06.00 uur aanwezig om de dag tot een groot succes te maken. Terechte winnaars dus!

De trainers Ton, Kees en Hans van het G-team van SV Valkenswaard, categorie Sport, groepen:

Het G-team vierde onlangs het 12,5-jarig jubileum. Vanaf het begin waren er 3 begeleiders, Ton van Hees, Kees Schellens en Hans Zeegers, actief. Zij hebben een groot hart voor hun spelers met een verstandelijke/lichamelijke beperking. De spelers zijn dol op hen. Ton, Kees en Hans laten hen zien dat zij er helemaal bij horen en dat plezier en samen sporten belangrijker zijn dan winnen. Winnen kán wel heel leuk zijn, zoals vandaag; de Vrijwilligerstrofee!

Toon van Daal, categorie Zorg en Onderwijs, individueel

Toon van Daal is sinds jaar en dag organisator van de Truckrun Valkenswaard. Het evenement is ondertussen een voor iedereen bekend begrip in onze gemeente! Toon zet zich het hele jaar in om de Truckrun iedere keer weer beter te maken. Volgens de jury dus een terechte winnaar!

Stichting Leergeld Valkenswaard, categorie Zorg en Onderwijs, groepen

Stichting Leergeld Valkenswaard helpt gezinnen die te weinig geld hebben om hun kinderen te laten deelnemen aan sport-cultuur-natuur activiteiten. De vrijwilligers regelen de contributie van sportclubs of muziekles of schoolkamp, maar soms ook fietsen en laptops. Het lijkt heel gewoon dat alle kinderen mee kunnen doen, maar niet elke ouder kan dit betalen. Het is een feit dat een aantal kinderen in Valkenswaard de hulp van de Stichting dringend nodig heeft om onbezorgd samen met leeftijdsgenootjes op te kunnen groeien. Zeker een terechte winnaar!

Ted van Hout en Riks Werts, categorie Cultuur en Natuur, individueel

Nadat het Vogelverschrikkerfestival was afgelast, was Valkenswaard in shock. Een jaar later hebben Ted en Riks met een grote groep mensen het festival in een nieuwe vorm tóch weer op poten weten te zetten. En wat was het een mooie editie in 2019! Zowel Riks als Ted zijn  individueel genomineerd voor de categorie Cultuur en Natuur. Omdat de jury van mening was dat ze allebei grote kartrekkers zijn in de vernieuwde versie van het Vogelverschrikkerfestival, is besloten om ze samen deze prijs toe te kennen. En terecht!

Sinterklaashuis Valkenswaard, categorie Cultuur en Natuur, groepen

In 2019 heeft deze groep van 7 personen voor het 5e jaar het Sinterklaashuis Valkenswaard georganiseerd, in samenwerking met IVN Valkenswaard-Waalre, Kinderboerderij ‘De Kleine Meer’ en wijkcommissie ‘De Turfberg leeft’. Sinterklaas komt ieder jaar logeren in het IVN-gebouw aan de Bosstraat 25 Valkenswaard. Daar kunnen kinderen de Sint bezoeken en deelnemen aan leuke activiteiten/spelletjes met de Pieten. De organisatie begint in juli al met de voorbereiding van dit leukste kinderfeest van het jaar! Alles is gratis en voor iedereen toegankelijk! Een verdiende winnaar, aldus de jury!

Roy van Zon, categorie Buurt en Wijk, individueel

Roy zet zich in voor een mooier, veiliger, schoner en gewaarschuwd Valkenswaard door middel van diverse Facebookpagina’s. Dankzij oproepen op zijn pagina’s hebben 21 mensen een reanimatiecursus afgerond, waarvan er 15 burgerhulpverlener zijn geworden. Dat zijn dus 21 mensen erbij, die levens kunnen redden! Daarnaast werden er tijdens de World Cleanup Dag 61 vuilniszakken zwerfafval opgeraapt. Kortom, Roy is een actief verbindende factor voor een beter, leefbaarder en veiliger Valkenswaard. Roy is door velen genomineerd als winnaar in deze categorie en de jury is het hier volledig mee eens!

DorpsInitiatief Borkel en Schaft, categorie Buurt en Wijk, groepen

Door hun inzet om de leefbaarheid van Borkel en Schaft te bevorderen is het nieuwe en verjongde bestuur van het DorpsInitiatief erin geslaagd om van Borkel en Schaft weer een sprankelend dorp te maken. Dit doen de leden samen met de bewoners en de organisaties en verenigingen in het dorp. De jury vindt daarom ook het DorpsInitiatief een terechte winnaar.

Valkenswaard Nieuws feliciteert alle winnaars van de Vrijwilligerstrofeeën 2019.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl