Tientallen hennepplanten gedumpt in Leenderbos

Foto: Heeze-Leende24

Een voorbijganger heeft woensdagochtend een grote hoeveelheid wietafval gevonden in het Leenderbos. Dat meldt Heeze-Leende24. Het gaat om tientallen kluiten en wietplanten die naast het fietspad in het bos zijn gedumpt.

“Het lijken verse planten te zijn en vermoedelijk zijn deze dus afgelopen avond of nacht hier gedumpt”, aldus de vinder van het afval tegen Heeze-Leende24.

Wie het afval heeft gedumpt is niet duidelijk maar alle tips zijn welkom. De eigenaar van het bos, in dit geval Staatsbosbeheer, draait op voor de opruimkosten. Alle tips over de herkomst van het wietafval zijn welkom bij de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

‘Het loopt de spuitgaten uit’

Boswachter Erik Schram van Staatsbosbeheer: “We hebben inmiddels het xtc-afval gehad in Klaterspeel, het busje met drugsafval in het Leenderbos, twee weken geleden de wietdump in De Pan in Maarheeze en nu dit weer. De zoveelste keer in korte tijd. Het loopt echt de spuigaten uit.” Inmiddels is ook de politie op de hoogte gesteld van de dumping.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl