Nieuwe uitbaters Luncherij Smakelijk: ‘We waren op zoek naar iets nieuws’

Dick Bekers is een peoplemanager.
Foto: Evert Meijs

Enkele weken geleden is Luncherij Smakelijk aan De Kerverij in Valkenswaard van uitbater gewisseld. Dick Bekers en zijn vrouw Evy runnen sinds 1 januari met veel passie de eetgelegenheid. Graag vertelt Dick hoe hij klanten een goed gevoel wil geven.

Het is even na tienen op woensdagochtend. De eerste klanten zitten aan koffie-met-slagroom. Een van de medewerkers lacht en al snel staat er koffie en schuift de nieuwe eigenaar aan. Dick runt met zijn partner al bijna vijf jaar een cafetaria in Eersel aan de Lindestraat. “De zaak loopt prima, we hebben fijn personeel maar sinds enkele maanden zijn we op zoek naar iets nieuws”, vertelt hij.

De cafetaria in Eersel beschouwt Dick Bekers als een solide basis om een tweede zaak in Valkenswaard over te nemen. “Voorwaarde moest zijn dat er personeel vanuit Eersel mee naar Valkenswaard wilde gaan”, legt hij uit en zegt dat twee medewerksters juist toe waren aan een nieuwe uitdaging. “Al het personeel in Valkenswaard is gewoon gebleven en er komen er twee bij.” De uitbater somt op dat de naam van de luncherij hetzelfde is gebleven, net als het telefoonnummer. Ook de Facebookpagina wordt ongewijzigd voortgezet. “Wel hebben we wat snuisterijen uit het interieur verwijderd, zodat er iets meer rust komt, en de zaak wat groter oogt.”

Tekst loopt door onder de foto

Luncherij Smakelijk, Dick Bekers, nieuwe eigenaar, Evert Meijs, De Kerverij
Het goede van de vorige eigenaars is behouden.

Op de vraag op welke wijze het echtpaar Bekers extra gasten wil trekken, zegt Dick Bekers: “Momenteel zijn de bezoekers vooral ouderen. Dat is prima, maar ook de jongeren willen we graag welkom heten. Dat ka nheel goed samengaan. Daarom is het interieur wat aangepast, zijn de kleuren van de kolommen van kleur veranderd en hebben we twee kaarten. Eén nieuwe kaart is de vaste en daarnaast een kaart die per maand wijzigt. Zo kunnen we vaste klanten ook elke maand weer verrassen.”

Gastgerichtheid

De appeltaart wordt nog steeds gemaakt door cliënten van Lunetzorg van LuuXX in Valkenswaard. “Maar het meeste investeer ik in het personeel. Ik ben een ‘people-manager’ en probeer het personeel de juiste uitstraling te laten geven. Vriendelijk, behulpzaam en vakkundig. De producten kunnen perfect zijn, maar als het personeel dat niet uitdraagt, wordt het nog niks. Hij vult aan dat iedereen wordt uitgenodigd om binnenkort weer een training te volgen over gastgerichtheid. “Ik ben trots dat onze mensen het allemaal prima naar hun zin hebben hier.”

Maar zorgen heeft Dick ook. “De winkelleegstand in De Kerverij is niet fijn. Daarom proberen wij het zo goed mogelijk te doen, zodat het publiek toch deze kant op komt.”

Luncherij Smakelijk is dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens koopzondagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Van april tot en met augustus ook op maandag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl