Aftrappen met The Beatles: ‘Hun reis naar bewustzijn en innerlijke vrede’

Dennis Kivit praat en zingt van de Beatles.
Foto: Evert Meijs

Een muzikale voorstelling van zanger en gitarist Dennis Kivit over hoe vier Liverpoolse arbeidersjongens zich tot ambitieuze wereldveranderaars ontwikkelen, onder invloed van de flowerpower en de Maharishi. Dennis neemt je mee op reis door de tijd van The Beatles. Zondagavond zitten 25 liefhebbers in de bovenste zaal van In De Sigarenfabriek (voormalig La Toja) aan de Meerstraat in Valkenswaard.

Zanger Dennis Kievit is uitgenodigd door eigenaar Geerten Linsen om tijdens een concert samen met het publiek mooie herinneringen op te halen. Op het podium twee gitaren, een bescheiden mengpaneel en een microfoon op statief. De zaal is schaars verlicht, kaarsjes branden en er hangt een lekkere geur. Enkele Boeddha-beelden houden de wacht.

Tekst gaat verder onder de foto

Zanger Gitaris Dennis Kivit. La Toja, In De Sigarenfabriek, Geerten Linsen, concert, Evert Meijs
Zanger Gitaris Dennis Kivit.

Geerten Linsen introduceert rond 19.45 uur entertainer Dennis Kivit, die het sluitstuk is van een bijzondere dag vol met artiesten, lezingen en andere activiteiten, ter introductie van In De Sigarenfabriek, onder het motto Verbinding, Ontmoeten, Bewustworden. “Hij treedt hier voor de tweede keer op”, aldus Geerten. In een speciale Beatles-jas stapt de zanger het toneel op. “Mijn liedjes gaan over de Beatles en hun reis naar bewustzijn, naar innerlijke vrede”, introduceert Kivit zichzelf, die in het dagelijks leven ook meditatiecoach is.

Het eerste liedje wat hij ten gehore brengt is She Loves You Yeah Yeah Yeah. De aanwezigen zingen het refrein enthousiast mee en belonen de zanger met een applaus. “Wat is je favoriete Beatles-liedje?”, vraagt hij aan het publiek, en diverse nummers worden geroepen, al kan Kivit enkele ervan niet op zijn gitaar spelen. Even later komt ‘Let It Be’ op de bühne. Als Geerten hierna enkele medewerksters in het zonnetje heeft gezet, vertelt de gastzanger over het ontstaan van Yesterday.

Hey Jude

Bij Let It Be spoort Kivit de gasten aan om toch vooral het refrein mee te zingen. Er hangt een goede sfeer op de tweede verdieping van het voormalige La Toja. Tijdens de pauze wordt iedereen uitgenodigd om een drankje te nemen van de rijkgevulde tafel. Hierna vervolgt Dennis Kivit zijn programma met Hey Jude en vertelt hij vervolgens over de plaats Rishikesh in India, waar de wereldberoemde zanggroep veel inspiratie opdeed voor het maken van nieuwe songs.

Afwisselend zingt hij enkele stukken die hij zelf componeerde en gaat dan weer snel over op Michelle en Imagine, uit 1971, van John Lennon. Aan het einde van de avond besluit hij zijn programma met het lied Love en zijn eigen lied Vlinders In De Zon, Dat Is Wat Het Is.

Zanger Gitaris Dennis Kivit La Toja In De Sigarenfabriek - Evert Meijs

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl