Eerste Michelinster voor restaurant Eden uit Valkenswaard

Herman Cooijmans (links) en Robin Groos
Foto: Facebook Restaurant Eden

Restaurant Eden in Valkenswaard heeft hun eerste Michelinster gekregen. Dat is maandagochtend bekendgemaakt bij de uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Slechts een jaar geleden opende het restaurant haar deuren.

Robin Groos en Herman Cooijmans openden op 19 januari 2019 een splinternieuw restaurant aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard: Restaurant Eden. “We zijn absoluut laagdrempelig, maar gaan wel voor de hoogste kwaliteit”, vertelden de ondernemers toen aan De Restaurant Krant. “Zowel op het gebied van de producten als de service. We willen prikkelen met uitgesproken smaken en ingrediënten.”

Toch is het Michelinsterrengebied niet helemaal nieuw voor het duo. Cooijmans en Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand. De laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Sabero is in de Michelin-gids voor 2019 opgenomen met twee sterren.

Maar wanneer maak je aanspraak op een Michelinster? Dat houdt de organisatie grotendeels geheim. De restaurantgids geeft wel aan vijf criteria te hanteren:

  • Kwaliteit van de producten
  • Meesterschap in smaak- en kooktechnieken
  • De persoonlijkheid van chefkoks in hun keuken
  • Waar voor je geld
  • Constante kwaliteit tussen de beoordelingen

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl