La Toja verandert van naam en wordt centrum van bewustwording

Foto:

La Toja verandert naar In De Sigarenfabriek. Het bekende yogacentrum en de dansstudio aan de Meerstraat in Valkenswaard verzet haar bakens. Eigenaresse Geerten Linsen is en blijft als regelaar de spin in het web. Toch zet ze een stapje terug. Ze vertelt openhartig over ruimte scheppen, zowel fysiek als spiritueel.

In een kamer aan de Meerstraat zit Geerten aan een lange tafel. Sportief gekleed, met telefoon bij de hand schenkt ze koffie in en smeekt om haar te verlossen van de kerstkransjes. Haar dochter vertrekt haastig met de opmerking ‘We appen wel’ en dan komt manager Geerten op stoom. “28 jaar geleden startte ik de dansschool, die ik als eerbetoon noemde naar mijn moeder Toos en mijn vader Jan. Vooral het overlijden van mijn vader heeft mij als 19-jarige puber veel gedaan”, vertelt ze. “En nog steeds.”

Geerten denkt vaak na over hoe ze in het leven wil staan. “Ik reflecteer regelmatig. Handel ik correct? Handel ik vanuit vertrouwen?” Ze vindt het zakenleven lastig. Ze wil niet veroordelen maar meent wel dat we in een prestatiemaatschappij leven, met alle gevolgen van dien. Daarom is Geerten bewust bezig met de vraag of ze trouw blijft aan haarzelf. Hoe ze zich verhoudt tot de ander en of de ander geen last van haar heeft. Ze haalt psychiater en hoogleraar Dirk de Wachter aan, die zich ‘verdrietdokter’ noemt. “Hij pleit voor ruimte om je verdriet te tonen”, legt Geerten uit en benadrukt dat het woord ruimte voor haar veel betekenis heeft.

Tekst gaat verder onder de foto

Bateko, sigarenfabriek, La Toja, In de Sigarenfabriek, Geerten Linsen, Evert Meijs

De gastvrouw geeft een les in haar zoektocht naar een mooiere wereld vanuit In de Sigarenfabriek. “Aanvaard de mensen zoals ze zijn. Ik leer dat de cursisten in de dansstudio al. Houd rekening met elkaar. Wie ben jij om te zeggen hoe anderen moeten leven?” zo houdt ze de deelnemers voor. Af en toe valt er een stilte, sluit Geerten haar ogen en fronst ze haar wenkbrauwen. Het is duidelijk: Geerten gaat niet alleen voor sporten en bewegen, maar er is spirituele diepgang. In de toekomst zal in het centrum aan de Meerstraat yoga nog meer aandacht krijgen. Aspecten als mindfulness, coaching, meditatie, workshops en ceremonies krijgen ook een prominente plaats op de nieuwe website die binnenkort online komt.

Tekst gaat verder onder de foto’s

La Toja, Geerten Linsen, dansschool, meditatie, Evert Meijs

 

Aerobicschool La Toja groeide in de loop der tijd uit tot La Toja Dance, Body & Mind. La Toja gaat nu zelfstandig verder. In de Sigarenfabriek (naar de voormalige Bateko-sigarenfabriek) wordt het centrum van ontmoeting, verbinding en bewustwording. Activiteiten als yoga, spinning, lezingen en workshops zullen aan de Meerstraat plaatsvinden. “Ik blijf drie uur per week de spinning geven, omdat ik dat leuk vind. De rest wordt door zzp’ers georganiseerd. Ik hoop op een punt te komen dat ik alleen nog maar hoef te faciliteren en nieuwe ondernemers kan stimuleren. Zo probeer ik vanuit dit centrum een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld”, aldus de sociale mens Geerten Linsen.

Zondag 12 januari nodigt ze daarom iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen, als gast of wellicht als ondernemer. Er zijn workshops, lezingen, yoga, muziek, dans en zang, heerlijk eten en koffie, thee, borrel en soep van het huis. Voor meer info zie www.indesigarenfabriek.nl.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl