Koningsdag komt eraan! Het verkeer wordt daardoor aangepast

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

In verband met Koningsdag in Valkenswaard en omstreken zijn er verkeersmaatregelen genomen. Rondom de Dommelsche Kroonfeesten, American Bike Day én Vrijmarkt en optredens Statie verandert het een en ander. De gemeente heeft het hieronder op een rijtje gezet.

Vrijmarkt en optredens Statie

Café de Fantast op de Statie organiseert op zaterdag 27 april van 10.00 tot 03.00 uur ‘s nachts een vrijmarkt en muziekoptredens op de Statie (Frans van Beststraat). In verband daarmee wordt de Frans van Beststraat afgesloten voor alle verkeer. De wegafsluiting geldt vanaf zaterdag 27 april05.00 uur tot ’s nachts (28 april) 03.00 uur. De doorsteek van de Europalaan naar het parkeerterrein Kerverijplein blijft geopend. Het Kerverijplein blijft dus bereikbaar en beschikbaar als parkeerterrein.

American Bike Day

Op zaterdag 27 april van 12.00 tot 18.00 uur wordt er een American Bike Day op de Markt en directe omgeving georganiseerd. In verband hiermee gelden op 27 april van 07.00 tot 22.00 uur de volgende wegafsluitingen:

  • Eindhovenseweg (N69) tussen de Valkenierstraat en de Dommelseweg;
  • Peperstraat tussen huisnummer 1 en 2 tot de kruising Maastrichterweg;
  • Maastrichterweg vanaf ingang Kloosterplein tot de Markt;
  • Markt, Marktplein;
  • Leenderweg vanaf de Bakkerstraat tot aan de Markt;
  • Waalreseweg vanaf Beiaardstraat.

Dommelse Kroonfeesten

Op zaterdag 27 april worden vanaf 11.00 uur op het Martinusplein en in de Bergstraat in Dommelen een Oranjemarkt en andere Koningsdagactiviteiten georganiseerd. In verband met dit evenement worden van 7.00 tot 23.00 uur het Martinusplein en het gedeelte van de Bergstraat tussen de Norbertusdreef en het Sneeuwklokje afgesloten voor het verkeer.