Dode vogels in Leende: Luchtbuks en geweer in beslag genomen

Onder meer een reiger is dood aangetroffen
Onder meer een reiger is dood aangetroffen
Foto: Instagram @jeugdagent_marco

Op nog onverklaarbare wijze zijn meerdere dode vogels gevonden op verschillende percelen in Leende. De politie heeft inmiddels een luchtbuks en verboden vuurwapen in beslag genomen. Maar het is niet vastgesteld dat alle vogels hierdoor zijn gedood.

De politie kreeg verschillende klachten dat er dode vogels zijn gevonden. Het gaat om merels, kraaien, duiven en zelfs een reiger. “Ik stelde hierop een onderzoek”, stelt de agent. “Dit resulteerde in de in beslagname van een luchtbuks en een verboden vuurwapen (geweer) die was voorzien van een geluidsdemper.”

De wapens zijn overgedragen aan Forensische Opsporing voor nader onderzoek. “Het onderzoek loopt nog maar één ding is zeker: het verboden vuurwapen is van straat.” In de meeste gevallen is niet meer vast te stellen of de vogels zijn neergeschoten, omdat die al zijn geruimd of begraven.

Goed nieuws

“Laten we vooral vooruit kijken naar dat het is gestopt. Dus dat is goed nieuws en laten we hopen dat de reacties ook daar op gericht zijn”, sluit de agent af.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF