FOTOTRIP: Feestelijke stadsverlichting en brievenbus van Sinterklaas

De brievenbus van Sint, bij het IVN-gebouw.
De brievenbus van Sint, bij het IVN-gebouw.
Foto: Evert Meijs

De Fototrip van deze week laat ongebruikte sporttoestellen zien, maar ook hoe het centrumplan wordt voorbereid, vogeltjes worden gevoerd en boomblad zich opstapelt. Dit is de tiende Fototrip door Valkenswaard.

Onze gemeente is weer in een feestelijke verlichting gestoken. Komende weken verhogen de duizenden lampjes het plezier in winkelen.

Feestverlichting Kerstverlichting Evert Meijs

Aan het Elcomapark wordt gezorgd dat onze gevleugelde vrienden de komende tijd voldoende kunnen eten en snoepen.

Vogeltjes voeren Evert MeijsOok aan de dieren wordt gedacht

De brievenbus van Sinterklaas staat weer gereed bij het IVN-gebouw aan de Bosstraat. Iedereen mag er post in deponeren en krijgt zeker ook bericht terug.

Briev

Met dit hightech apparaat meet de landmeter de hoogte van elk trottoir, luifel, paaltje en verkeerslicht. “Vroeger deden we dit met drieën, tegenwoordig met deze instrumenten kan ik het alleen”, zegt de landmeter, ter voorbereiding van het centrumplan.

Meetinstrument voor het centrumplan.

Huiskamer ’t Pumpke aan Le Sage ten Broekstraat heeft buiten enkele sporttoestellen staan. Maar zelden of nooit gebruiken jongeren of ouderen de apparaten. “Klopt”, zegt medewerker Jac, “alleen soms op woensdagmiddag, als de scholen vrij zijn.”

Sporttoestellen 't Pumpke

De bladkorven die de gemeente plaatste, stonden nog enige tijd leeg. Maar door het herfstweer van nu zijn ze in mum van tijd gevuld.

Blad herfst bladkorf Evert Meijs

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl