Een praatje, wat koffie en thee: Levende Adventskalender houdt je warm in winterdagen

Foto: Levende Adventskalender

“Van Brabant wordt altijd gezegd, dat het leven er goed en gezellig is. Dit mag dan waar zijn, maar in de donkere dagen voor Kerst, tijdens de vier Adventsweken in december is het niet voor iedereen een goede en gezellige tijd”, zegt de organisatie van de Levende Adventskalender. Mede daarom organiseren de kerken van Valkenswaard in de advent elke doordeweekse dag een open huis.

Van  2 december tot en met 21 december proberen ze ergens in Valkenswaard of Dommelen een ochtend of middag een adres te hebben waar iedereen welkom is voor een kopje koffie of thee en een praatje. Op zondag is er gelegenheid in de Ontmoetingskerk koffie te drinken.

Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. “De laagdrempelige ontmoeting staat voorop”, zegt de organisatie. Het is voor iedereen, jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk, alleen of samen.

De levende Adventskalender werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd in Valkenswaard, toen door alleen de Protestantse kerk. “We hebben goede hoop dat het gezamenlijke initiatief dit jaar nog meer mensen blij zal maken, maar we kunnen het niet alleen.” We zijn op zoek naar mensen uit Valkenswaard of Dommelen, die bereid zijn om in de maand december een ochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur of een middag van 14.30 uur tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. 

Inschrijven

Jezelf opgeven is mogelijk op twee manieren. Via intekenlijsten die achter in de kerken liggen en bij Marga Dijkstra met vermelding van uw naam, adres, mailadres en telefoonnummer, en de dag en dagdeel waarop u mensen wilt ontvangen. Graag opgeven voor uiterlijk 10 november, dit in verband met het maken van het rooster en de tijdige publicatie ervan.

E-mail Marga Dijkstra: [email protected]. Telefoonnummers: 040-2019513 of 06-51472395.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl