FOTOTRIP: Valkenswaard na drukke tijden terug naar de rust

Sfeerbeeld overnachting deelnemers Market Garden.
Sfeerbeeld overnachting deelnemers Market Garden.
Foto: Evert Meijs

Valkenswaard heeft drukke tijden achter de rug. Tal van foto’s zijn gemaakt van de bevrijdingsherdenkingen. Onze valkenier bleef tijdens de Monumentendagen doodstil staan, terwijl de wasserette dagelijks in beweging is. Een gesloten deur bij de bekendste boekhandel. Heel veel fietsen geparkeerd aan de Markt. Je ziet het allemaal in de zesde Fototrip door Valkenswaard.

Boekhandel Priem is gesloten. Het bordje aan de deur vertelt dat het om vakantieverlof gaat. Maar óf en hóe de deuren daarna weer open gaan, valt nog te bezien.

De wasserette aan de Leenderweg wordt regelmatig gebruikt. Alle soorten was kunnen er gedaan worden. Een aparte droogtrommel maakt de serviceverlening compleet.

Het standbeeld van de valkenier met de vogel op zijn arm, is het symbool van Valkenswaard. Regelmatig worden foto’s gemaakt om het kunstwerk te vereeuwigen op de gevoelige plaat.

Op de late avond een speciale blik op de markt. Onder het schijnsel van straatlampen richten soldaten hun slaapplek in, zetten het ontbijt alvast klaar en drinken nog een pilsje voor het slapengaan.

Aan de westzijde van de Markt staan overdag heel veel fietsen geparkeerd. Zelfs op de autoparkeerplaatsen worden fietsen neergezet, tot ergernis van chauffeurs.

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl