Doe-Week Dommelen slaakt noodkreet: ‘Veel minder vrijwilligers dan vorig jaar’

Doe-Week Dommelen
Doe-Week Dommelen
Foto: Facebook / Doe-Week

Doe-Week Dommelen loopt flink achter met het aantal aanmeldingen van vrijwilligers, vergeleken met voorgaande jaren. “Zonder vrijwilligers geen Doe-Week”, zegt de organisatie. En dus roepen ze mensen op om zich aan te melden.

Het evenement is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. “Dus ben je minimaal 15 jaar, heb je zelf tijd en zin, of ken je iemand die zich wellicht in wil zetten voor onze geweldige kindervakantieweek? Schrijf je dan snel in. Ook als je maar een paar dagen of dagdelen kunt, is dat geen enkel probleem”, zegt de organisatie van Doe-Week.

Het thema van dit jaar is ‘superhelden’. Maar omdat het dit jaar ook 75 jaar geleden is dat Valkenswaard bevrijd is, staan ze daar ook even bij stil. Op de dinsdag, woensdag en donderdag is er een bijzondere speurtocht georganiseerd, geheel in stijl van dit bevrijdingsthema. De leerzame wandeling speelt zich af in het bos aan de Luikerweg in de buurt van het Engels militair kerkhof. Hier zullen de deelnemers de bevrijders op een bijzondere manier eren. Het eindstation zal de Victoriebrug zijn.

De activiteiten op het Doe-Week-terrein aan de Keersopperweg in Dommelen starten voor de kinderen dagelijks om 10.00 uur. Voor de vrijwilligers is er op donderdag 8 augustus om 19.30 uur een informatieavond in Café de Bommel aan de Bergstraat in Dommelen.

Inschrijven als vrijwilliger kan via www.doe-week.nl/vrijwilligers. Op maandag 12 augustus zal de 44e Doe-Week Dommelen van start gaan.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Poster Doe-Week Vrijwilligers