Donkere wolken weren mensen niet bij Beachvolleybaltoernooi

Het is zondagmiddag 15.00 uur. Niemand laat zich door de donkere wolken uit het veld slaan. Het is een drukte van belang bij het Beachvolleybaltoernooi aan de Statie.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

De teams bestaan uit vier, vijf of zes personen. Een wedstrijd duurt steeds twaalf minuten. “Vanwege de zwaarte van het spel, maar ook vanwege het aantal deelnemende teams hebben we bekeken hoeveel minuten er gespeeld kan worden. Zo zijn we aan twaalf minuten gekomen”, zegt Johan Lavrijssen, één van de organisatoren, die aanvult dat er ook vier speelvelden zijn.

Tussen de speelvelden en de horeca bevinden zich veel bezoekers. Belangstellenden staan aan een hangtafel en genieten van een drankje. Er wordt alleen maar gelachen. Op de grond zwerven her en der badslippers. Hotdogs hebben gretig aftrek.

Tekst gaat verder onder de foto

Volgens Lavrijssen zijn er geen criteria om mee te kunnen doen. “Ze moeten een klein beetje sportief zijn en gezellig doen. En elk team betaalt voor beide dagen inschrijfgeld”, zegt hij. Vanaf zaterdag 11.00 uur tot zondagavond 20.00 uur kan iedereen genieten van deze zomerse activiteit die al jaren kan bogen op deze succesformule. “En morgen weer opruimen”, zegt Lavrijssen lachend met gefronste wenkbrauwen.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF