Woning aan Kreijenbeek in Valkenswaard op slot na drugsvondst

Foto: Pixabay

Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard heeft besloten om per direct een woning aan de Kreijenbeek in Valkenswaard te sluiten, voor de duur van vier maanden. In de woning is drugs gevonden.

De politie heeft op 3 september 2018 een onderzoek ingesteld naar de woning gelegen aan de  Kreijenbeek. In het pand zijn onder meer amfetamine, GHB en 64 pillen met MDMA aangetroffen. Dit zijn verdovende middelen die worden gezien als harddrugs. Dit middel valt onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet.

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan burgemeester Ederveen. Op basis van deze rapportage heeft hij zijn voornemen tot sluiting per brief kenbaar gemaakt aan de eigenaren van het pand. Deze hebben vervolgens gelegenheid om een zienswijze in te dienen, waarna de burgemeester een besluit neemt.

De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en draagt bij aan de handhaving van de openbare orde en veiligheid en het beschermen van de volksgezondheid en het woon- en leefklimaat.
Het besluit van de burgemeester is genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. De gemeente Valkenswaard past dit beleid toe sinds 2012. Op 19 maart 2015 trad een aangescherpte toepassing van dit beleid in werking, de ‘gewijzigde beleidsregel bestuurlijke handhaving’ (met onder meer langere sluitingstermijnen).

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF