Honden en hun baasjes dansen op muziek bij Dog Dance Valkenswaard

Foto: Dog Dance VVH

In het weekend van 22 en 23 juni 2019 vindt voor de vijfde keer Dog Dance plaats. Het is te zien bij de Verenigde Valkenswaardse Hondenliefhebbers (VVH) aan de Pastoor Heerkensdreef 19 in Valkenswaard. Wat bij de eerste keer ooit begon als een soort van try-out, is in vijf jaar uitgegroeid tot een evenement waarbij ook internationale deelnemers aanwezig zullen zijn.

Dog Dance, de naam zegt het al, is dansen met de hond. Feitelijk is het niets anders dan de hond truckjes aanleren en deze truckjes aan elkaar koppelen om het een geheel te laten worden. Daar wordt dan muziek bij afgespeeld en zie: er is Dog Dance.
Er zijn twee disciplines. Namelijk Heelwork to Music (HTM) en Freestyle. Bij HTM is de hond voornamelijk kort bij de baas en is de hond vooral aan het volgen. Niet alleen aan de linkerzijde, zoals bij bijvoorbeeld gehoorzaamheid, maar aan alle zijdes van de baas. Bij Freestyle is het meer afstandwerk en een grotere diversiteit van oefeningen.

Tekst gaat verder onder de foto

Dog Dance Hond Dansen

Tijdens het weekend kan men genieten van verschillende niveaus binnen Dog Dance, van mensen die voor de allereerste keer een wedstrijd lopen, tot aan kampioenenniveau, die op internationaal level meedoen.

Reden voor een feestje

De Nederlandse Dog Dance Bond (NDDB) bestaat dit jaar tien jaar. Dat is voor de NDDB een reden voor een klein feestje. Het feit dat de VVH dit nu voor de vijfde keer organiseert, is ook reden voor een feestje. Op zondag zullen daarom ook enkele hondenkramen aanwezig zijn, om voor onze trouwe viervoeters een lekkere kluif of leuk speeltje te verzorgen. Daarnaast kan je ook met je hond op de foto.

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen die dat wil zien. De wedstrijd begint elke dag rond de klok van 09.30 uur en zal duren tot 17.00 uur.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF