Valkenswaardse Daniëlle van de Donk met Arsenal kampioen van Engeland

Foto: Pixabay

Voetbalster Daniëlle van de Donk is voor het eerst landskampioen geworden. In de Engelse Women’s Super League is zondagmiddag met Arsenal de titel binnengehaald, mede door een doelpunt van de Valkenswaardse Van de Donk. De Londense ploeg won met 0-4 op bezoek bij Brighton & Hove Albion.

De vrouwen van Arsenal zijn door de winst niet meer in te halen en hebben de titel dus binnen. Het verschil met nummer twee Manchester City is vier punten en er hoeft nog maar één wedstrijd gespeeld te worden. In de Engelse vrouwencompetitie zitten slechts elf ploegen en hoeven dus maar twintig wedstrijden gespeeld te worden door ieder team.

De Valkenswaardse Van de Donk mocht de eindstand optekenen door de 4-0 te maken. De openingstreffer werd gemaakt door een andere Nederlandse: de 22-jarige Vivianne Miedema. Die maakte haar 22ste doelpunt van de competitie en is zondagavond uitgeroepen tot beste speelster van de competitie.

Tekst gaat verder onder het Facebookbericht

Loopbaan

Van de Donk is geboren en getogen in Valkenswaard en begon ook hier met voetballen, bij SV Valkenswaard. Later stapte ze over naar UNA in Veldhoven, om vervolgens de stap te maken naar Willem II. Via VVV Venlo, PSV/FC Eindhoven en het Zweedse Kopparbergs/Göteborg, kwam ze uiteindelijk uit bij Arsenal. Daar speelt ze nu al sinds 2015. Komende zomer speelt ze met de OranjeLeeuwinnen op het WK in Frankrijk.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF