Het Gegraaf krijgt speeltuin volledig gemaakt uit natuurlijke materialen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Er komt een natuurspeeltuin in de groenstrook aan de Kornoeljelaan in de wijk Het Gegraaf. Dat betekent dat alle speeltoestellen volledig bestaan uit natuurlijke materialen.

Dit idee is gekomen uit een overleg met de wijkcommissie en buurtbewoners over de renovatie van speelplekken in Het Gegraaf. Dit speeltuintje kan gerealiseerd worden omdat uit de renovatie van de andere speelplekken in het Gegraaf een bedrag over blijft. De gemeente vult het benodigde bedrag verder aan. Dat doen ze met het geld dat in 2016 beschikbaar is gekomen vanwege opheffing van de coöperatie Streekontwikkeling BovenDommel. Toen organiseerde de gemeente een prijsvraag over de verfraaiing van de gemeente. Het aanleggen van een natuurspeeltuin ‘ergens in Valkenswaard’ kwam toen als winnend idee uit de bus.

Wijkcommissie Het Gegraaf betrekt de bewoners en hun kinderen bij de keuze van speeltoestellen, binnen de grenzen van het beschikbare budget. Ook met de indienster van het winnende idee is contact gelegd en zij zal in de loop van dit jaar betrokken worden bij de opening.

Moodboard

Het onderstaande moodboard is vooral een impressie. Er kan een voorkeur zijn voor andere toestellen, afhankelijk van de inbreng van de kinderen. De wijkcommissie heeft al wel wat ideeën opgehaald.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF

Moodboard natuurspeeltuin speeltuin
Moodboard natuurspeeltuin in Het Gegraaf