Intertoys Valkenswaard verdwijnt definitief, ondanks doorstart

De Intertoys aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard
De Intertoys aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard
Foto: Evert Meijs

Speelgoedwinkel Intertoys aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard sluit definitief haar deuren. Vanochtend werd duidelijk dat de keten een doorstart maakt, maar er wel 91 winkels sluiten. Daar is die in Valkenswaard er een van.

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan neemt Intertoys over, maar dat doen ze wel in uitgedunde vorm. Van de 3200 werknemers worden er 1000 tot 1500 ontslagen. Dat gaat dan om werknemers in de winkels, maar ook in distributiecentra en het hoofdkantoor.

Saskia Veraa, assistent-bedrijfsleider van de winkel in Valkenswaard vertelde eerder deze week over hoe haar familie de winkel heeft opgebouwd. “Ik begon hier 31 jaar geleden. Mijn opa startte met deze winkel. Daarna zijn mijn vader en mijn oom er in gekomen. Toen er nieuw personeel nodig was, ben ik er bij gekomen en ben blijven hangen. Aanvankelijk was het een franchise-winkel, die nadien werd verhuurd aan Intertoys. Dus nu is het een eigen filiaal van Intertoys.” Lees het hele verhaal HIER.

Franchisewinkels blijven open

Omdat de winkel in Valkenswaard geen franchise meer is, valt het onder de winkelketen. Na de overname is dus besloten dat dit een van de filialen is die moet sluiten. In totaal zijn er honderd franchisewinkels. Die blijven allemaal open.

Vanaf zaterdag begint bij alle filialen de opheffingsuitverkoop. Uiterlijk half mei gaan de winkels definitief op slot.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF