Borden moeten truckers verleiden niet door Valkenswaard te rijden

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Zogenaamde ‘verleidingsborden’ moeten ervoor zorgen dat vrachtverkeer niet meer zo snel de weg door het centrum van Valkenswaard en Waalre kiest. Die borden moeten de bestuurders aanmoedigen om over de A2/N2 te rijden richting België.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het eerste bord komt aan de N2 te staan bij de afrit naar Waalre. Die wordt volgende week geplaatst. Het is de bedoeling dat vrachtverkeer het advies opvolgt en de N2 en de A2 volgt tot aan de afslag Valkenswaard bij Leende. Chauffeurs kunnen vanaf daar hun route naar België dan vervolgen via de N396, de Vest, Zuidelijke Randweg en de Luikerweg.

Dit initiatief is van gemeenten Valkenswaard en Waalre, de provincie en Rijkswaterstaat. Het is de zoveelste poging om, in afwachting van de nieuwe Westparallel, er voor te zorgen dat zo min mogelijk vrachtverkeer dwars door Aalst en Valkenswaard rijdt.

Pilot

Het gaat nu nog om een pilot. De komende drie maanden wordt het aantal passerende vrachtwagens geteld. Dat gebeurt op verschillende meetplekken en daaraan kunnen de onderzoekers zien welke route de vrachtwagenchauffeurs kiezen. Mocht de pilot het gewenste effect hebben, dan blijven de borden staan tot het gereedkomen van de nieuwe Westparallel, die het vrachtverkeer definitief uit de kernen van beide dorpen moet weren.

Laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF