Gabriëlla Buijs nieuwe voorzitter Bloemencorso Valkenswaard

Bloemencorso Valkenswaard 2018
Bloemencorso Valkenswaard 2018
Foto: Facebook Bloemencorso Valkenswaard

Gabriëlla Buijs is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Bloemencorso in Valkenswaard, meldt het Eindhovens Dagblad (ED). Ze volgt Chantal Dielis-Vermeulen op.

Buijs woont al twaalf jaar in Valkenswaard en wordt op 3 november ingelijfd. Ze heeft al eens meegedaan aan de Bloemencorso als bouwer van buurtschap Oruva. Verder bezoekt ze het evenement altijd.

Daarnaast is Buijs directeur van basisschool De Hasselbraam in Eindhoven en weet dus hoe je leiding moet geven. Dat doet ze ook bij de wereldwinkel in Valkenswaard. Als vrijwilliger is ze daar bestuurslid, penningmeester en winkelbediende. Nu gaat ze dus ook vol voor de corso. “Ik kijk er naar uit het corso nog meer als cultureel evenement op de kaart van Brabant te zetten”, zegt ze tegen het ED.

Chantal Dielis-Vermeulen

Het bouwen blijkt Chantal Dielis-Vermeulen te veel in het bloed te zitten, nu ze vertrekt als voorzitter. “Ik ga me weer bezighouden met corsobouwen.”

Buijs begint als nieuwe voorzitter bij de bekendmaking van het thema van de Bloemencorso in 2019. De bekendmaking is op 3 november aanstaande.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.