Tal van steunbetuigingen voor overleden Feyenoord-materiaalman uit Dommelen

Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Carlo de Leeuw, woonachtig in Dommelen, is op 59-jarige leeftijd overleden. Sinds 2000 was hij materiaalman bij Feyenoord. Op de website van de voetbalclub regent het reacties in het condoleanceregister.

Feyenoord maakt het droevige nieuws bekend op hun website. “Met grote droefenis heeft Feyenoord kennisgenomen van het overlijden van Carlo de Leeuw. De Rotterdammer, die sinds 2000 in dienst was als materiaalman van het eerste elftal, is donderdag 13 februari op 59-jarige leeftijd overleden”, schrijft de club.

Op de website kun je een reactie achterlaten in het condoleanceregister. En dat wordt massaal gedaan. Je kunt zo lang scrollen als je wilt, maar er lijkt maar geen eind te komen aan de reacties. “Verschrikkelijk. Zo snel. Jongen van de club. YNWA (You’ll Never Walk Alone, red.)”, zegt een van de mensen. “Triest nieuws over deze die-hard Feyenoorder. Duidelijk iemand die de Feyenoord-hemel dik heeft verdiend!” En zo gaat het maar door. Wil je ook een reactie achterlaten? Dat kan HIER.

Geliefd clubman

Ook bij de spelers was de materiaalman ontzettend geliefd. Dat is recent nog door Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen verwoord in een interview in Voetbal International. “Hij was degene die elke ochtend een glimlach op je gezicht wist te krijgen, ook al had je die dag effe geen zin,” zei de spits toen de ziekte van de materiaalman ter sprake kwam. “Door Carlo was het gewoon leuk, speciale gozer.”

Ook als profvoetballer heeft hij zich bij Feyenoord mogen laten zien. In vier seizoenen tijd speelde hij 45 wedstrijden in Feyenoord 1, waarin hij acht doelpunten maakte. Het absolute hoogtepunt in die periode was de bekerfinale van 1980 tegen Ajax, waarin de linksbuiten een hoofdrol vertolkte. Nadat Frank Arnesen, de huidige technisch directeur van Feyenoord, de Amsterdammers op voorsprong had gezet, versierde Carlo een strafschop die door Petur Petursson werd benut. In de tweede helft zette Carlo zijn ploeg uit een voorzet van Ivan Nielsen op voorsprong, waarna Petursson de eindstand op 3-1 bepaalde.

Strijdbaar

De Leeuw was al langere tijd ziek. Tijdens het zomerreces van Feyenoord wordt de materiaalman opgeschrikt met de diagnose tongkanker. Dat vertelt Feyenoord-watcher Mikos Gouka van het AD. Kans op herstel is er dan nog absoluut. In het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen werd hij een paar weken later liefst twaalf uur geopereerd om de schade aan zijn tong te repareren. Maar de operatie bleek niet de oplossing. In december werden er toch ‘onregelmatigheden’ ontdekt, op andere plekken in zijn lichaam. Maar De Leeuw blijft strijdbaar: “Ga er weer tegen vechten net als de vorige keer,’’ zei hij.

Maar helaas. Carlo de Leeuw komt donderdag te overlijden. Hij laat zijn vrouw Charlotte en zijn twee dochters Kelly en Lindsey achter.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl