Vallende sterren te zien in Valkenswaard op zaterdagochtend

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

Je zal vroeg op moeten, maar dan heb je misschien wel een prachtige ochtend. Er zullen vallende sterren te zien zijn op zaterdagochtend, rond 06.45 uur.

Zo legt Storm Chasers Valkenswaard uit. Het gaat om een meteorenzwerm, Boötiden genaamd. Die bereikt op zaterdag 4 januari, rond 10.45 uur, zijn maximum. De meteoren van de Boötiden hebben lange sporen en zijn zwak en blauwachtig. Rond 06.45 uur zullen ze het beste te zien zijn.

“Dat is ongeveer vier uur voor het maximum van deze meteoren, wat niet ideaal is voor een zwerm met een korte piek als deze”, legt Storm Chasers Valkenswaard uit. “Hierdoor zijn zeker 50 procent minder meteoren te zien dan in het meest gunstige geval. Door de matige omstandigheden zijn er in onze streken dan vermoedelijk circa 43–65 meteoren per uur van deze zwerm te zien. Altijd nog de moeite waard om te gaan waarnemen.”

Foto’s sturen

Heb je foto’s van het prachtige verschijnsel, mail ze dan naar [email protected] of zet ze onder de Facebookpost. Dan kunnen wij er een mooi overzicht van maken.

Voor meer info check je onderstaande foto’s:

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl