Kwetsbare kinderen uit Valkenswaard hebben dag van hun leven bij de Efteling

Foto: Hans Verleur / Stichting Het Vergeten Kind

Kwetsbare kinderen uit Valkenswaard hebben zaterdag een hartverwarmende dag gehad in de Efteling. Ze zijn vergezeld door wethouder Mieke Theus.

Uit 34 plaatsen uit heel Nederland vertrokken zaterdagochtend vroeg bussen naar Kaatsheuvel om zo’n 1500 kinderen die een moeilijke (thuis-)situatie hebben een onvergetelijke en onbezorgde dag te bezorgen. De dag wordt georganiseerd door Stichting Het Vergeten Kind.

De stichting organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke en eenzame periode is. Het gaat om ruim 100.000 kwetsbare kinderen die wonen in een gezin waar minimaal één ouder en één kind langdurig kampen met een combinatie van sociaaleconomische en psychosociale problemen. Kinderen in deze gezinnen zijn veelal ingesloten door een veelvoud van problemen zoals schulden, psychische problemen, verslavingen en onvermogen van ouders.

Tekst gaat verder onder de foto

Kwetsbare Kinderen Efteling Stichting Het Vergeten Kind - Hans Verleur / Stichting Het Vergeten Kind

“Ik vind het een hele leuke dag omdat we normaal zoiets niet kunnen doen”, vertelt de 11-jarige Dowayna. “We hebben een hele slechte tijd gehad. Daarom is een fijne dag nu extra leuk.” Roxanne (37), moeder van twee kinderen en wonend in een vrouwenopvang: “Ik ben hier zo blij mee. Wij komen uit een verschrikkelijke situatie en vinden het heel fijn dat we nu een gezellige dag uit kunnen beleven. Wat een prachtig kerstcadeau.”

’s Morgens rond 10.30 uur kwamen de eerste bussen vol kinderen al het parkeerterrein op rijden, vergezeld door burgemeesters en wethouders uit hun gemeente. Na een warm welkom door Efteling-mascotte Pardoes en andere Efteling-bewoners, renden de kinderen het park in.

Inspiratie opdoen

Voor de burgemeesters en wethouders uit de deelnemende gemeenten organiseerde Het Vergeten Kind een inspiratiesessie om kennis uit te wisselen en elkaar te ontmoeten. Na deze sessie voegden de lokale bestuurders zich weer bij hun inwoners om samen het prachtige park, dat in winterse sferen gehuld was, te verkennen. Verbindende inspiratiesessie Burgemeesters en wethouders gingen mee om de gezinnen te vergezellen, én om zelf meer te weten te komen over de problematiek.

“Het was een fantastische dag. Juist voor deze kinderen is het zo belangrijk om zo’n bijzondere dag mee te maken, zonder zorgen en met veel lol en avontuur” vertelt Margot Ende, directeur van Het Vergeten Kind. “Hier kunnen ze na de vakantie op school over vertellen en nog lang met plezier op terugkijken. Herinneringen maken wie je bent.”

Kwetsbare Kinderen Efteling Stichting Het Vergeten Kind - Hans Verleur / Stichting Het Vergeten Kind

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl