Wil Janssens benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Foto: Publiek domein

De Valkenswaardse Wil Janssens is koninklijk onderscheiden. Door burgemeester Anton Ederveen is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege zijn verdiensten voor het St. Catharinagilde in Valkenswaard.

Janssens is sinds 1994 secretaris van het St. Catharinagilde in Valkenswaard. Naast zijn secretariaatswerkzaamheden organiseert hij ook vele evenementen voor het gilde. Verder heeft Janssens een aantal jaren de redactie van het verenigingsblad op zich genomen en was hij van 1995 tot 2018 secretaris van het Intergildekoningschieten.

Ook is hij sinds 1996 secretaris van de Studie Archivering Tentoonstelling. Binnen deze S.A.T. commissie verzorgt hij behalve het secretariaat ook de archivering van het gildezilver voor heel Noord-Brabant. In het verleden was Janssens secretaris van de inmiddels opgeheven Stichting Historisch Genootschap. Deze stichting had tot doel de historische informatie over Valkenswaard te archiveren.

De Koninklijke onderscheiding is zondag om 12.30 uur uitgereikt door burgemeester Ederveen, tijdens de viering van de naamdag van het St. Catharinagilde in Feesterij Lugano.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl