Fototrip door Valkenswaard: Inbraakwaarschuwing en Luikerweg vol Belgische weekmarktbezoekers

Foto: Evert Meijs

Nog even genieten van de zomer, hopelijk zonder inbraken en parkeerproblemen. Er komt steeds meer water van boven en beneden om de natuur te helpen in deze droge periode. Ook voor de brandweer speelt water een voorname rol. En even een blikje terug op carnaval. Dit is de derde Fototrip door Valkenswaard.

Achter de schermen wordt gewerkt aan het realiseren van een museum in de klim- en droogtoren van de brandweerkazerne aan de Maastrichterweg. De historische wagen in de kazerne zelf is al een fraaie voorproef.

Zeker tijdens de zomerperiode wordt de Valkenswaardse weekmarkt overstelpt met bezoekers uit België. Niet voor niets dus dat de Luikerweg aan beide kanten, vanaf de verkeerslichten tot bijna aan zijstraat De Lentenier, vol staat met geparkeerde auto’s van onze zuiderburen.

Behalve dat de gemeente ansichtkaarten verstrekt onder het motto ‘Dagje weg? Deur op slot’, is de openbare weg op diverse plekken voorzien van een schilderwerk met de tekst ‘Inbrekers gaan niet met vakantie’.

Niet alleen boeren besproeien hun land. Ook de gemeente zorgt dat het plantsoen van voldoende water is voorzien.

Valkenswaard heeft een aantal vlaggenmasten met daarop de afbeelding van een bokkenrijder. Carnavalsvereniging De Bokkenrijders geeft de regerende prins dit logo cadeau.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF