Fototrip door Valkenswaard: magneetjes, bakfiets en marters

Foto: Evert Meijs

In deze zomer is alles anders. Op de weekmarkt (Carillonplein) loopt een bijzondere man. Roland geniet vanaf zijn balkonnetje van zon en passanten, terwijl de familie Wernaart naar de kermis gaat. Of er écht marters zitten is de vraag. Maar Valkeswird heeft er wel mooie koelkastmagneetjes bij. Dit is de tweede Fototrip door Valkenswaard.

Deze oud-strijder (parachutist) uit Leopoldsburg komt samen met zijn vrouw bijna wekelijks naar de markt. Hij sneed eigenhandig zijn evenbeeld op zijn wandelstok.Mooi initiatief: magneetje voor op de koelkast. Te koop bij de plaatselijke middenstand. Misschien was het nóg mooier geweest om ‘Valkeswird’ te schrijven in plaats van ‘Valkenswird’. In het dialect wordt de middelste letter n niet uitgesproken. Mee eens?

Hoe gezellig. De familie Sylvia, Bart, Vik en Bo Wernaart (Meerstraat) komt met hun bakfiets veilig terug in de Meerstraat, na een bezoekje aan de kermis.

Het zijn niet de vandalen die telkens de bloembakken vernielen op de hoek Eindhovenseweg / Bosstraat. “Het zijn de marters die hier voortdurend schade Aanrichten”, aldus een medewerker van de plantsoenendienst van de gemeente.

Roland houdt het verkeersgedrag bij het Willem II-kruispunt nauwlettend in de gaten. Vanuit zijn balkonnetje zwaait hij vriendelijk naar Jan en alleman.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF