Burgemeester Ederveen ontbijt met kleuters van De Belhamel

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt zijn twee kleuterklassen van basisschool De Belhamel te gast in de kantine van het gemeentehuis. Zij bieden burgemeester Anton Ederveen een ontbijt aan. Op zijn beurt doneert de eerste burger een cheque aan de Stichting Het Vergeten Kind. Een ongewone drukte op de bovenste verdieping van het gemeentehuis.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

Na de instructie van juffrouw Patricia om allemaal op de billen te blijven zitten, komen de broodjes en de boterhammen op de tafels. Een papa schenkt melk en yoghurt in, de vrouw van de kantine begint alvast appels te schillen. De burgemeester komt binnen en informeert bij de kinderen of het allemaal smaakt. Een enkele kleuter kijkt verbaasd naar de ambtsketen, weer een andere leerling stoot een beker melk om. Schijfjes komkommers worden uitgeserveerd en iedereen is smakelijk aan het ontbijten.

Anton Ederveen schuift aan bij één van de tafels en laat zich de broodjes en de koffie goed smaken. Dan zijn er enkele vragen voor de burgemeester. “Is hier ook speelgoed?”, “Spelen jullie hier soms verstoppertje?” en “Waar is jouw kamer?” Dan slaat de burgemeester ook een serieuze noot aan. Hij vertelt dat niet alle kindjes in ons land zo heerlijk ontbijten, elke dag. “Ik betaal vandaag dit ontbijt, zodat iedereen goed kan eten”, aldus Ederveen.

Tekst gaat verder onder de foto

Dan overhandigt hij via enkele kinderen een cheque van 150 euro aan de leraren van basisschool De Belhamel, bestemd voor genoemde Stichting Het Vergeten Kind. Het burgemeestersontbijt vindt jaarlijks plaats, soms op het gemeentehuis, maar meestal op de basisscholen zelf. De dame van de kantine neemt intussen de eerste kleuters mee, die moeten plassen. Even later zoekt iedereen zijn eigen jas weer uit de grote berg en trekken ze weer naar de gratis parkeerplaats om naar de school te vertrekken.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets

Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl