FOTOTRIP: Gat in de Markt en putdeksels als kunstwerk

Foto: Evert Meijs

Vandaag weer vijf foto’s uit het leven van Valkenswaard. Let tijdens het Vogelverschrikkerfestival eens op de fraaie putdeksels in het Van Bestpark. Apart straatmeubilair zijn de telefooncel en de voetschraper. Verder is het bankgebouw aan de Markt gesloopt en zullen verkeerslichten vervangen moeten worden. Dit is de zevende Fototrip door Valkenswaard.

 

Eind 2010 heeft KPN de meeste openbare telefooncellen overgedragen aan RBL Telecom. In ons land is er nog een handjevol dat deel uitmaakt van een reclamezuil. Deze Valkenswaardse telefoon heeft als adres Heggeroosstraat 81. Van hieruit kun je ook een sms-bericht versturen.

In het Van Bestpark bevinden zich dertig putdeksels met uitsneden van tabaksbladeren. Samen vormen ze het kunstwerk ‘Terra Nicotianum Tabacum’ als aandenken aan de tabaksindustrie van Valkenswaard.

Modder en vuil van schoenzolen verwijderen voordat je ergens binnen gaat. Dat doe je met behulp van een ‘voetschraper’. Deze is te vinden bij De Stenen Poort in Borkel en Schaft.

Het kruispunt Eindhovenseweg/Valkenierstraat is de afgelopen weken vaak geplaagd met storingen van de verkeerslichten. Ook het afgelopen weekend was het weer raak. De monteurs worden hopeloos vanwege de sterk verouderde apparatuur in de schakelkasten.

De komende periode heeft Valkenswaard een ‘gat in de Markt’. Het voormalig bankgebouw is tot de grond toe gesloopt. Van bovenaf is duidelijk te zien dat de afbraak een groot nieuw bouwperceel oplevert.

 

Like onze FACEBOOKPAGINA of schrijf je in voor de NIEUWSBRIEF en mis niets
Valkenswaard Nieuws is onderdeel van Klinkr Media. Meer info? Bezoek KlinkrMedia.nl