Loterij van kinderboerderij De Kleine Meer trekt ze ietwat uit het slop

Op Eerste Pinksterdag vond de trekking plaats van de jubileumloterij bij De Kleine Meer. Want de kinderboerderij aan de Bosstraat is nog niet uit de financiële zorgen. Gelukkig dat er ongeveer duizend loten verkocht konden worden voor de stichting.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een fotoserie

De zon schijnt lekker. Ameezing-muziek op de verre achtergrond. Het publiek stroomt in grote getale door de poortjes naar de binnenplaats van de boerderij. Om 16.00 uur zal de trekking plaatsvinden van de loterij. Medewerkers zijn langs de deur gegaan, richtten een verkoopstandje in en waren present op de jaarmarkt. Het heeft de stichting geen windeieren gelegd. Duizend loten à 5 euro zijn aan de man gebracht. Diverse sponsoren hebben geschenken gedoneerd voor dit goede doel.

Joris van Kuijk, de manager van de kinderboerderij: “We zijn zeer tevreden, want we hebben veel mensen mogen verwelkomen. Zometeen gaan we beginnen met de trekking van de loterij. Daarom is het nu natuurlijk extra druk. We hebben veel loten verkocht. Een kwartier geleden is de verkoop gestopt”, zegt Van Kuijk. Het is nog druk bij de kraampjes voor een ijsje, voor het schminken of voor de verkoop van consumptiebonnen.

Privacy

Maar even na vieren komen de vele bezoekers bijeen om getuige te zijn van de trekking. De eerste prijs is een reischeque ter waarde van 1000 euro. Helaas is de gelukkige niet aanwezig. Ook de tweede prijswinnaar is niet op het terrein. De 500 euro-cheque wordt ook terzijde gelegd. Enkele gasten vragen of de naam genoemd kan worden van de winnaars. Uit privacy-overweging blijkt dat niet mogelijk te zijn. Er worden entreekaarten voor Center Parcs opzij gelegd, verrassingspakketjes en powerbanks, omdat de winnaar niet op de kinderboerderij aanwezig is.

Tekst gaat verder onder de foto

Een kindje met een geschminkt snoetje springt in het rond. Bij sommige mensen is de spanning van het gezicht te lezen, terwijl de medewerkers van De Kleine Meer ontspannen de nummers oplezen, de bijbehorende administratie bijhouden of de gebruikte lotjes keurig opbergen in een plastic bakje.

Enkele ouders zijn met kinderen aan het rondkijken bij de beestjes. Een duif zit rustig op het hek; gewend aan nieuwsgierige bezoekers. Het zwijn knort wat en loopt heen en weer, terwijl een bok op een bergje staat om goed overzicht te hebben over alle bezoekers. Enkele witte zwanen lijken wat schuwer, en kruipen samen in een hoekje van de buitenren.

De moeite waard

Na ruim een half uur zijn alle lotnummers opgenoemd. Slechts een handjevol winnaars was aanwezig. Er rest de medewerkers nog een flinke klus om de prijzen thuis te gaan bezorgen. Maar ze hebben het er graag voor over. Een bezoekster roept: “Zet het maar goed op Valkenswaard.Nieuws.nl, hè! Want het is de moeite waard, en wij doen voor het behoud ons best via de gemeente.” Hier en daar wordt nog een broodje gegeten en aan een ijsje gelikt. Als de zomer voorbij is zullen meer acties op touw worden gezet om de financiële nood van kinderboerderij De Kleine Meer te verkleinen.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF