Roos maakt eerste ritje met nieuwe dienst AutoMaatje

Roos was de eerste die een ritje maakte met AutoMaatje
Roos was de eerste die een ritje maakte met AutoMaatje
Foto: Facebook Gemeente Valkenswaard

Het werd een feestelijke eerste rit. Het nieuwe initiatief AutoMaatje is vandaag begonnen en de eerste dienst zit erop. De eer was aan Roos uit Valkenswaard.

Vrijwillige chauffeur Peter vervoerde Roos naar de bibliotheek en weer terug naar huis. Onderweg maakten ze nog wel een tussenstop bij het gemeentehuis voor een feestelijke startbijeenkomst.

AutoMaatje is een initiatief van gemeente Valkenswaard, Cordaad Welzijn en de ANWB. Hiermee willen ze mensen die niet meer zo mobiel zijn een handje helpen door ze te laten vervoeren door vrijwilligers.

Meer dan 1 miljoen mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat het steeds moeilijker voor ze wordt om naar buiten te gaan. Dat kan bijvoorbeeld komen door leeftijd of gezondheid. Zelf autorijden zit er vaak niet meer in en altijd beroep doen op een vriend of familie is moeilijk.

Maatschappelijk leven

Met het project ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen. Door ANWB AutoMaatje Valkenswaard kunnen ook de minder mobiele mensen weer deel uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Bijvoorbeeld via een ritje naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar óók naar een vriend om weer eens lekker op de koffie gaan.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF