Na vijf jaar start sloop van ‘gevaarlijke’ gemeentewerf Emmalaan

Gemeentewerf aan de Emmalaan in Valkenswaard
Gemeentewerf aan de Emmalaan in Valkenswaard
Foto: Google Maps

De sloop van de gemeentewerf aan de Emmalaan in Valkenswaard start volgende week. In maart van dit jaar werd er al door het college van B&W gezegd dat de sloop snel moest beginnen omdat de veiligheid in het geding is.

Eind 2013 verhuisde de gemeentewerf van de Emmalaan naar de John F. Kennedylaan. Toch staat het er nog altijd. De sloop van het pand gaat nu dan toch eindelijk beginnen. Begin dit jaar benadrukte wethouder Marcel Bax dat het gevaarlijk is om de gemeentewerf nog langer te laten staan.

Het bevindt zich op een steenworp afstand van basisschool ‘t Smelleken. Het is verboden om op het terrein te komen, maar het gebeurt toch nog. “De hekken worden opengebroken. Je moet er toch niet aan denken dat daar kinderen binnen spelen, met alle gevaren van dien. Er hangen balken los”, citeerde het Eindhovens Dagblad (ED) destijds van wethouder Bax. Daarnaast is er ook asbest aanwezig. Burgemeester Anton Ederveen benadrukte het gevaar. “Dat is ook een belangrijk argument om het proces te versnellen”, zei hij in maart van dit jaar.

Twee ton

Voor de sloop is twee ton opzij gezet. Dat wordt betaald uit het potje van onvoorziene kosten. Normaal gesproken moet de raad daar eerst geld voor toezeggen, maar het college vindt het niet verantwoord om het besluit uit te stellen.

De oude gemeentewerf ligt ingeklemd tussen de Maastrichterweg, Emmalaan, Wilhelminapark en Beatrixstraat en staat al jaren te verpauperen. De plek is aangemerkt als inbreidingslocatie.

Het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je aan voor de NIEUWSBRIEF