Drie Valkenswaarders ontvangen vrijwilligerspenning, één krijgt cultuurpenning

Foto: Publiek domein

Burgemeester Anton Ederveen heeft een cultuurpenning uitgereikt aan Erwin Dielis, voor zijn werk bij het Corso Valkenswaard. Wethouder Mieke Theus reikte daarnaast drie vrijwilligerspenningen uit.

Dielis werd in de jaren 90 bestuurslid van corsobuurtschap Wilhelmina. Hierdoor is hij al van jongs af aan actief voor het Corso. in 2012 stapte hij in de jubileumcommissie van Stichting Bloemencorso Valkenswaard en in 2013 trad hij toe tot het bestuur van Corso Valkenswaard. Hij heeft als bestuurslid vijf corso’ s gedraaid en gaat daar nu mee stoppen. Dielis was ook bestuurslid van Stichting Valkenswaard Viert.

Wil Brom, Ad van Dongen en Hans Sprengers ontvingen allemaal de gemeentelijke vrijwilligerspenning, uit handen van wethouder Theus. Alle drie zetten ze zich al jaren in voor EHBO-vereniging Sint Nicolaas in Valkenswaard. Deze vereniging biedt al bijna tachtig jaar ondersteuning bij evenementen uit de regio.

Minstens tien jaar

De vrijwilligerspenningen kunnen worden uitgereikt aan mensen die zich al minstens tien jaar inzetten voor een organisatie.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.