Valkenswaardse SM-club nieuwe sponsor vijfde RKVV Waalre: ‘Wij trappen ook tegen ballen’

SM-club is nieuwe sponsor vijfde RKVV Waalre
SM-club is nieuwe sponsor vijfde RKVV Waalre
Foto: PxHere

De Valkenswaardse seksclub Domination Palace is de nieuwe sponsor van het vijfde van voetbalclub RKVV Waalre. Dat staat te lezen in het Eindhovens Dagblad (ED). Maar vooralsnog zit de KNVB dwars.

Van de Nederlandse voetbalbond mag een dergelijke shirtsponsor niet, blijkt uit stukken die het ED heeft opgevraagd. De sponsor mag niet verwijzen naar bijvoorbeeld drank, tabak of de seksindustrie. Ook clubvoorzitter Paul Lavrijssen is niet helemaal tevreden met de keuze die de spelers van het vijfde hebben gemaakt. “Het is beter van niet”, zegt hij. “We zijn een gezonde club. Voor sponsorgelden willen we van alles doen, maar je moet wel kijken wat je in huis haalt.”

De overeenkomst is echter al gesloten. En voor de komende vijf jaar prijkt Domination Palace uit Valkenswaard op het shirt. Treffend is het wel. Het vijfde van RKVV Waalre laat zich vaak genoeg net zo pijnigen als in de SM-club gebeurt.

Kermis Valkenswaard

Het begon allemaal op de kermis in Valkenswaard, afgelopen juli. Daar kwam Waalrenaar Davy van Lieshout, een van de spelers van het vijfde, en een aantal ploeggenoten Denise Schlichte tegen. Zij is meesteres bij het seksbedrijf. Ze raakten aan de praat en begonnen over een sponsordeal. Het begon als grap, maar werd steeds serieuzer. Ze begonnen te e-mailen. “Wij domineren op het veld”, schreef het Waalrese team. “Wij trappen hier ook tegen ballen”, antwoordde de meesteres. Uiteindelijk besloot ze om haar bedrijf uit de taboesfeer te halen door te betalen voor sokken, broeken en shirts.

Geen gekke dingen

Ondanks het tegenstribbelen van de KNVB en de clubleiding van RKVV Waalre gaan de shirt er komen, zegt Van Lieshout. “Als elftal gaan we zwart op wit zetten dat de shirts gedrukt mogen worden.” Geen gekke dingen op het shirt, alleen de bedrijfsnaam. “Als de KNVB er een punt van wil maken dan moet die zich maar melden.” Als het plan dan alsnog sneuvelt, betalen de spelers meesteres Denise uit eigen zak. “Dan hebben we mooie warmloopshirts.”

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.