Partij voor de Dieren vindt Coolbest actie niet cool

Foto: Meisje in de sneeuw - Pixabay.

Partij voor de Dieren vindt het winterse evenement van Coolbest niet cool! Ze vinden dat het evenement veel te veel water en energie slurpt. 

“Terwijl de gevolgen van klimaatverandering momenteel zichtbaar worden door de aanhoudende hitte en droogte, leek het bedrijf CoolBest een goed idee om het Dorpsplein van Best met sneeuw te bedekken. Het lijkt een grappige stunt, maar het gaat om echte sneeuw, die uiteraard ook snel weer smelt – hierdoor kost het extra veel energie om dit evenement te laten slagen.” zo laat Partij voor de Dieren op Facebook weten.

Partij voor de Dieren vind het evenement van Coolbest tegenstrijdig ze geven aan dat klimaatverandering zo verder in de hand gewerkt wordt. “Om maar niet te spreken van het water dat er doorheen wordt gejaagd, terwijl in omliggende dorpen de landbouw zwaar lijdt onder de huidige droogte. “

Coolbest gaat vandaag in samenwerking met de gemeente Best het Dorpsplein veranderen in een ware sneeuwwereld, om er zo de coolste plek van Nederland van te maken. Van 11:00 uur t/m 15:00 uur kunnen mensen hier in hun korte broek of zwemkleding op strandstoelen in de sneeuw liggen, sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevechten houden, sleeën en genieten van verkoelende drankjes.

Lees ook; Vrijdag gaat het sneeuwen in Brabant!