Man eist 56.000 euro van twee Valkenswaarders

Foto: Pixabay

André de G. bedreigde twee Valkenswaardse mannen. Afpersing noemde de officier van justitie, Laurens Linssen, het. “Ik stuur wel Albanese/Servische incasso op je af”, zou hij gezegd hebben, meldt het Eindhovens Dagblad.

Vandaag liep de rechtszaak tegen De G. Hij was zelf niet aanwezig in de rechtszaal in Den Bosch om de voorvallen in 2015 en 2016 te behandelen. Zijn advocaat Eric Thomas was er wel. De officier van justitie Laurens Linssen eist achttien maanden cel tegen De G., waarvan de helft voorwaardelijk.

Het betrof twee zaken. De G. zou aan twee mannen uit Valkenswaard om een fors geldbedrag hebben gevraagd. 24.000 euro aan de ene man. Waarvan De G. zegt dat hij dat geld had uitgeleend en terugwilde hebben. Advocaat Thomas stelde dat het slachtoffer aan de drugs zou zitten en daarom ook niet schoon zou zijn.

Overleden zakenpartner

De andere man moest 32.000 euro lappen van De G. Dat zou hij nog tegoed hebben van een overleden zakenpartner van het slachtoffer. De Valkenswaarder stelt dat hij nooit zaken heeft gedaan met De G.

De G. dreigde met het inzetten van Albanese/Servische kennissen, die als incassobureau zouden kunnen fungeren. Ook noemde hij de naam van een van de kinderen van de slachtoffers, in een brief. En stelde De G. dat hij ‘op de hoogte zou zijn van de privésituaties’ van de mannen.