We hebben onze eigen Brabantse emoticons; van Guus Meeuwis tot Schrobbelèr

Foto: Tenor

Ja, echt waar! We hebben nu onze eigen Brabant-emoticons, oftewel de ‘Braboticons’. Ze zijn echt te gebruiken op WhatsApp en Facebook. Check ze allemaal hieronder.

Zo is er een Guus Meeuwis ontwikkeld, maar ook een worstenbroodje, een Schrobbelèr en Roy Donders. Het begon allemaal al 1 april-grap van het Tilburgse bureau LiveWall Group, maar inmiddels is het dus werkelijkheid.

“De reacties waren superleuk en we besloten dan ook om vandaag, op World Emoji Day, de Braboticons beschikbaar te maken voor iedereen”, aldus Sanne Stenvert van LiveWall tegen het AD.

Roy Donders en Pardoes

Iedereen kan de Braboticons gebruiken. Ze zijn te vinden via Tenor en Giphy. Tenor is het gif-toetsenbordje in Whatsapp voor iOS. Onder de #braboticons of de naam van de Braboticon plak je Roy Donders, een Bossche Bol, een Roze Maandag-suikerspin, Pardoes, een worstenbroodje, Schrobbelèr, de Kruikenzeiker of Guus Meeuwis in het Whatsappgesprek.

Het zijn dus vanzelfsprekend nog geen officiële emoticons. “Dan moeten we bij Zuckerberg aankloppen”, glimlacht Stenvert.

Guus Meeuwis
Een worstenbroodje
De Bossche bol
Pardoes van de Efteling
De kruikenzeiker
Schrobbelèr
Roy Donders