Inwoners mogen meebeslissen over toekomst Borkel en Schaft

Centrum Borkel en Schaft
Centrum Borkel en Schaft
Foto: Google Maps

Borkel en Schaft moet ‘leefbaar’ blijven en dus is er een onderzoek gestart om uit te zoeken hoe dat het beste kan. Die vraag staat centraal bij het Dorpsinitiatief in samenwerking met de KBO, belangenorganisatie voor ouderen, uit Borkel en Schaft.

In mei is er een bijeenkomst georganiseerd met daarbij 25 willekeurige inwoners van Borkel en Schaft. Samen met de KBO stelden deze inwoners een lijst op met punten die meegenomen moeten worden in een enquête. Hiermee kunnen inwoners van het dorp een beeld schetsen van wat zij vinden dat er moet gebeuren in de toekomst. De enquête wordt zowel op papier als digitaal verspreid.

Parkeergelegenheid tot paardenboulevard

De vragen die in de enquête staan, lopen erg uiteen. “De vragen lopen uiteen van de parkeergelegenheid in het dorp tot de paardenboulevard. Dit is bij uitstek de gelegenheid voor alle inwoners om hun eigen stem te laten horen”, benadrukt Guido Smolders van het Dorpsinitiatief, tegenover het Eindhovens Dagblad.

In oktober vindt er en symposium plaats in Borkel en Schaft. Daar zullen dan ook de resultaten van de enquête bekend worden gemaakt. Het symposium wordt georganiseerd ter ere van het zestigjarige bestaan van de KBO.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.