Officier van justitie eist vijf jaar cel na woningoverval in Valkenswaard

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pixabay

De officier van justitie heeft vijf jaar cel geëist tegen de twee verdachten die een overval zouden hebben gedaan op een woning in Valkenswaard.

De advocaten van Melvin G. (29) en Michel van A. (34) eisen echter vrijspraak. Zij zeggen dat het tweetal onschuldig is. De overval vond plaats op 18 november 2017. Het duo was sowieso in de woning, daar bestaat geen twijfel over. Maar wat er precies in het huis is gebeurd, blijft onduidelijk.

Valkenswaardenaren vertellen

De bewoner van het huis werd drie kwartier lang geslagen en liep daar onder meer een bloeduitstorting aan het oog aan op, hij kneusde zijn borstkas, een pijnlijke buik en schaafwonden op zijn knieën. Daarnaast werd de Valkenswaardenaar ernstig vernederd. Hij moest zich uitkleden en door het huis kruipen. Vervolgens moest hij een vinger in zijn anus steken. De vrouwelijke bewoonster werd onder schot gehouden. Dit alles vertelden de bewoners van het huis in de rechtszaal, vandaag in Den Bosch.

Tegenspraak

Dat G. en Van A. in het huis waren staat vast, want dat bekennen ze. Maar ze stellen zelf dat er niets waar is van wat de Valkenswaardse bewoners zeggen. Het tweetal kwam volgens eigen zeggen tien gram wiet aanschaffen. G. was namelijk jarig. Toen de wiet overgedragen werd, ontstond er argwaan bij G.. Hij kreeg slechts zeven gram, voor de 500 euro die hij betaald had. Toen heeft G. de bewoner volgens eigen zeggen één keer met zijn hoofd tegen het aanrecht geduwd.

En dus kan G. slechts voor dat misdrijf veroordeeld worden, zegt zijn advocaat. Maar niet voor de overval. De advocaat van Van A. stelt dat zijn cliënt helemaal vrij gesproken moet worden. Er zou te weinig bewijs zijn.

Ondanks het gebrek aan bewijs eiste de officies van justitie vijf jaar cel tegen beide mannen, omdat het erop lijkt dat ze allebei een crimineel bestaan leiden. Daarnaast lijkt het er volgens de officier op dat de overval gepland was en er veel geweld is gebruikt.

Wil je dagelijks óf eens per week het laatste nieuws uit gemeente Valkenswaard ontvangen? Meld je dan aan voor de NIEUWSBRIEF, via deze link.